Sävehof tog dubbla segrar i Danmark

Det blev dubbla segrar när Sävehof rundade av sitt gemensamma Danmarks-läger på söndagen, innan de tog färjan hem till Göteborg.

ANNONS
|

Både Sävehofs dam- och herrlag har spenderat de fem senaste dagarna i Danmark. Där har de spelat fyra träningsmatcher var, med skilda resultat.

Damerna förlorade sina tre första matcher med nio, tre och fyra måls marginal.

– Det har varit tufft motstånd, men jag tycker att vi har blivit bättre och bättre för varje match, säger Niklas Larsson, assisterande tränare.

Nyckelspelare och tränarei Rio

Nyckelspelarna Johanna Bundsen och Louise Sand har saknats under lägret på grund av sitt OS-deltagande i Brasilien, plus huvudtränaren Henrik Signell som i egenskap av förbundskapten har tagit Sverige till OS-kvartsfinal.

Lagets nya assisterande tränare Niklas Larsson har haft huvudansvaret för Sävehof i Danmark. Han har tidigare jobbat lite kring a-laget, men framför allt varit juniortränare i klubben.

ANNONS

– Det har varit lärorikt att själv få röra om i grytan med en gång, och sätta sig in i situationer och få kontakt med spelarna på ett annat sätt. Fördelen med det är att jag lär mig väldigt snabbt, så det har varit ett bra sätt att komma in i det, säger Larsson.

Han fortsätter:

– Sedan blir det roligt när ”Sigge” kommer tillbaka om en vecka och vi får samarbeta med att förbättra laget.

I går avslutades lägret med matchen mot Vendsyssel i Fredrikshamn, och den här gången blev det seger. En av fyra alltså.

– Vi har haft en snabb utveckling framåt och tagit stora kliv från första matchen. Ett kanonbra läger och roligt att åka tillsammans med herrlaget också, sammanfattar Larsson.

Fyra raka för herrlaget

För herrlaget har det gått bättre. De slog Fredrikshavn FI med tolv bollars marginal i går, deras fjärde raka seger på lägret. Herrarnas nya tränare Robert Wedberg är nöjd.

– Det har varit fina dagar i Danmark, det var precis vad vi behövde, säger Wedberg.

Men gårdagens motstånd var inte mycket att hurra för.

– Det var ett ganska lätt motstånd, så vi fick chansen att testa lite grejer. Det var en bra genomkörare och nyttigt för att spela ihop oss, säger tränaren.

ANNONS

Nu är det en månad kvar till seriepremiärerna.

– Vi ligger i tuff träning fortfarande och har en bit kvar, det får vi jobba oss igenom nu. Men det känns som att vi är på ett bra spår hittills, säger Wedberg.

Fakta: Så gick det i lägrets träningsmatcher

Damlaget

10/8: Team Tvis Holstebro – IK Sävehof 37–28

12/8: Skanderborg – IK Sävehof 30–27

13/8: Randers HK – IK Sävehof 26–22

14/8: Vendsyssel – IK Sävehof 30–24

Herrlaget

10/8: Team Tvis Holstebro – IK Sävehof 23–30

12/8: Skive FH – IK Sävehof 24–28

13/8: Randers HK – IK Sävehof 19–23

14/8: Fredrikshavn FI – IK Sävehof 19–37

ANNONS