Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/6

Sävehof missade möjligheten till tredje raka

Med fyramålsledning i paus såg det mesta ut som att Sävehof gick mot sin tredje raka vinst. Men efter att ha tappat matchen under inledningen av andra halvlek så blev resultatet tillslut oavgjort 28-28.

På förhand handlade mycket av snacket om mötet mellan de forna lagkamraterna Jonas Larholm och Patrik Fahlgren. De spelade tillsammans när Sävehof vann guld under 2000-talet. På onsdagen möttes de igen, Jonas Larholm och Patrik Fahlgren, den här gången på olika sidor plan. Båda i tröja nummer sju. 

– Det är lite speciellt inför matchen och man pratar kanske lite med varandra, men under matchen tänker man inte så mycket på det. Vi har ju spelat mot varandra förr så man är ju lite van, säger Jonas Larholm efter matchen. 

Första gången i Partille Arena

Patrik Fahlgren debuterade för Sävehof som 17-åring. För honom var det första gången i Partille Arena och ett kärt återseende med många av de som jobbar runt och med Sävehof. Fahlgren spelade i Sävehof fram till 2009 och var med och vann guld två gånger. 

– Superroligt att vara tillbaka och att vi fick med oss en poäng gjorde in saken sämre. Det är ju ganska vanligt att man spelar mot någon man känner men det här blir speciellt med alla man träffar här som man har en relation till runt om planen, berättar Fahlgren.

Fahlgren som är uppvuxen bara några hundra meter från hallen och följer fortfarande klubben nära. 

– Mitt hjärta bultar fortfarande för Sävehof, mina föräldrar har årskort och sådär så jag vill ju att det ska gå så bra som möjligt för Sävehof. Det är klart att klubben har en stor plats i hjärtat, säger Patrik Fahlgren. 

Inget större intryck

Ingen av de forna lagkamraterna gjorde något större intryck under första halvlek. Halvleken dominerades av Sävehof som i paus hade 18-14. 19-årige Gzim Sallihi stod för ytterligare en fin prestation i Sävehoftröjan och gjorde under halvleken 4 mål. 

Under andra halvlek blev matchen betydligt jämnare och i den 23 minut hade Hammarby lyckats hämta in och gå om till resultatet 26-25. Efter två mål i öppet mål efter att Sävehof försökt spela sju mot sex. 

– Vi tappar matchen lite grann. Vi sa i paus att vi skulle gå ut och stänga matchen med några snabba mål. Men istället blev det lite tvärtom, säger Larholm efter matchen. 

Matchen hettade till rejält i slutminuterna. Med tio sekunder kvar av matchen och ställning 28-28 tog Sävehof timeout i samband med ett frikast. Men hemmalaget lyckades inte skapa något utan matchen slutade 28-28. 

Mest läst