Sävehof kunde inte säkra slutspelsplatsen

Två poäng och en slutspelsplats hade varit säkrad för Sävehof. Det blev bara en hemma mot Ricoh för Partillelaget, som nu får vänta med kvartfinalfirandet.– Vi får skylla oss själva, säger Olle Forsell-Schefvert.

ANNONS
|

SÄVEHOF 21

RICOH 21

Sävehof hade satsat stort på måndagens hemmamatch mot Ricoh. Samtidigt som laget hade chansen att säkra en plats i slutspelet var det fritt inträde till Partillebohallen. Och även om publiksiffran inte nådde upp till 2016, som arrangörerna hade hoppats på, var det ett rejält tryck på läktarna när gästande Ricoh tog avkastet.

Men Sävehofspelarna bjöd inte upp till dans. Tack vare Olle Forsell-Schefvert och Per Sandström var matchen ändå jämn målmässigt i inledningen. När sedan gästerna fick två utvisningar på rad återfick hemmapubliken hoppet om slutspelsbiljett. Men Sävehof lyckades bara göra två mål och i stället vände Ricoh och gick till pausvila i ledning, 11–13.

ANNONS

– Stundtals gör vi det trots allt bra tycker jag. De väntade in oss och lever mycket på att de är stora och har "Foppa"(Thomas Forsberg) i målet, säger Olle Forsell-Schefvert.

Några som har haft en betydligt enklare väg till slutspelet är Partillelagets damer. Och i paus hyllades dem och tilldelades guldmedaljer för sin serieseger.

Men i ekot från jublet för Bundsen och gänget fortsatte spelet att hacka för Sävehof i den andra. Flera slarviga avslut och individuella misstag gjorde att Ricoh snabbt gick i från till 11-15. Men i den andra aktens sjätte minut bröt till slut Atli Ingolfsson hemmalagets måltorka och efter det fick Sävehof momentum i spelet.

Olle Forsell-Schefvert fortsatte att skjuta skarpt och när Viktor Ottosson dundrade in 19-16 med tolv minuter kvar såg slutspelsbiljett ut att vara säkrad.

– Där ska matchen stängas och även om vi får några tveksamma domslut emot oss, så får vi skylla oss själva att vi tappar, säger Olle Schefvert-Forsell, som fick se Ricoh hämta igen och med fem minuter kvar var Marin Boquists mannar förbi igen, i en match som till slut slutade med delad poäng.

– Vi får inte loss handbromsen. Det känns som vi spelar med lite ångest och gör en ganska medioker insats trots att vi har ett fantastiskt stöd, säger Eric Forsell-Schefvert.

ANNONS

I och med krysset har Sävehof nu fyra poängs försprång mot Hammarby i kampen om en slutspelsplats, med två omgångar kvar av grundserien.

– Det är bara att fortsätta köra och förhoppningsvis även kunna klättra, så vi slipper Kristianstad i kvarten. Även om det hade varit jäkligt coolt att möta dem, säger Olle Forsell-Schefvert.

ANNONS