Sävehof krossade Alingsås i derbyt

Storförlust mot Skövde senast – i derbyt mot Alingsås tog Sävehof revansch.

|

Derbyna i Göteborgsregionen avlöser varandra. På onsdagskvällen var det dags för ett nytt rivalmöte i väst när Alingsås åkte de 35 kilometerna från potatisstaden till Partille arena för möte med Sävehof.

Lagen kom till matchen med olika förutsättningar. Sävehof med en storförlust mot Skövde senast – Alingsås med en prestigeseger mot RIK i bagaget.

Men vad som hände i förra omgången såg ut att spela mindre roll.

Sävehof rivstartade och fick en drömstart samtidigt som Alingsås såg trögt ut både framåt och bakåt.

William Bogojevic dunkade tidigt in 1–0. Och sedan rullade det på. Efter åtta minuters spel var det ledning för hemmalaget, 6–2. Då hade också Sebastian Karlsson och Oskar Sunnefeldt presenterat sig i matchen. Den senare tryckte in tre baljor under inledningen och flöt sedan vidare på den framgångsvågen. I paus hade 20-åringen dunkat in fem mål – i en halvlek där det sprudlade om de svartgulas offensiv.

Samtidigt fortsatte Alingsås-maskinen att hacka. Mikael Franzén testade att skifta Gustav Skagerling mot Niklas Kraft i mål, det gav viss effekt, men inte tillräckligt för att ta gästerna in i matchen.

17–12 på tavlan efter 30 minuters spel.

Sävehof med full kontroll

Någon större scenförändring blev det aldrig tal om i den andra halvleken.

Mishels Liaba, som höll Alingsås kvar i matchen med sex mål i den första halvleken, fortsatte att kliva fram för bortalaget och inledde andra akten med att reducera till 13–17. Men William Bogojevic och Christoffer Brännberger svarade med att sätta varsitt avslut – och det var 19–13.

Så fort Alingsås fick en tillstymmelse till kontakt kom Sävehof genast tillbaka. När Viktor Ottosson med tjugo minuter kvar prickade in 24–16, kändes det som att segern var nära.

Pigge Benjamin Helander i Alingsås bjöd på ett par fina nummer under avslutningen, men inte till någon större nytta.

Nerven uteblev helt under matchens sista minuter. Alingsås kom aldrig närmare än 28–23 och Sävehof kunde sätta punkt för en väl utförd match.

Slutsiffrorna skrevs till 32–26.