Sävehof klart för slutspel – besegrade Karlskrona

Sävehof vann över Karlskrona med 30–29. Hammarby förlorade mot Kristianstad. Det innebär att Partilleklubben har säkrat en plats i slutspelet.

|

Uddamålssegern mot Hammarby i förra omgången innebar att Sävehof så gott som hade säkrat slutspelsplatsen med fyra omgångar kvar av serien.

Och att laget, som en period i vintras dansade runt slutspelsstrecket, inte hade så värst mycket att spela för syntes, åtminstone inledningsvis, när nästjumbon Karlskrona var på besök i Partille arena på torsdagskvällen.

Bortalaget, som kämpar för att undvika sistaplatsen i serien, tog tidigt tag i kommandot och med 12.40 på klockan hade Karlskrona prickat in nio baljor mot Sävehofs fem.

Sävehof tog timeout – men inte heller efter avbrottet blev det någon riktigt fart på de svartgula –med undantag för William Bogojevic som med starkt skytte och en ordentlig skopa mod såg till att hålla Sävehof kvar i matchen.

Karlskrona stod upp bra

Så småningom fick han med lagkamraterna på tåget. En stark avslutning på halvleken gjorde att Sävehof, trots en medioker halvlek kunde gå till paus med ett kryss. 14–14 på resultattavlan.

I den andra halvleken var det sedan hemmalaget, fortsatt med William Bogojevic i spetsen, som trummade på bäst. Bara fem minuter in i andra akten hade Partillegänget ryckt fram till 20–17.

Men Karlskrona, som har haft förtvivlat svårt att ta tvåpoängare under säsongen, tänkte inte vika ned sig. Blekingelaget hittade ny energi och med kvarten kvar att spela dunkade Hampus Olsson in kvitteringen, 23–23.

Sävehofs reaktion på utjämningen? Ett nytt miniryck fram till 25–23. Men inte heller den gången lyckades hemmalaget skaka av sig motståndaren, som bet sig kvar och på nytt kom upp i likaläge, 25–25.

Slutspelsplatsen helt säkrad

Slutminuterna blev sedan en gastkramning där lagen följdes åt och fyra minuter från slutet var det fortsatt helt jämnt, 28–28.

Då kom ytterligare ett litet ryck från tabellåttan. Först satte Victor Rhodin 29–28 innan Vetle Eck Aga ökade på till 30–28. Karlskrona satte dock 30–29 och fick sedan chansen att utjämna i slutsekunderna, men Tobias Nordahl bjöd för ett regelfel och Sävehof, där William Bogojevic prickade in nio mål, kunde räkna in två nya poäng på kontot.

Då Hammarby förlorade med 24–29 hemma mot Kristianstad innebär Sävehofs vinst att slutspelsplatsen nu är helt säkrad.