Sävehof klart för semifinal

3-0 i matcher och klart för semifinal. Men Team Eslöv bjöd Sävehof på tufft motstånd i den tredje kvartsfinalen. – Det har egentligen sett likadant ut i alla matcherna, vi börjar trevande men sedan kommer vi igång och vinner, säger tränare Henrik Signell, efter avancemanget.

|

De sju senaste årens svenska handbollsmästare på damsidan fortsätter sin väg mot det åttonde raka SM-guldet. Efter två vinster i de två första matcherna i kvartsfinalmötet med Team Eslöv så satte man på torsdagskvällen spiken i kistan, skickade skåningarna ur slutspelet och avancerade till semifinal.

– Jag är nöjd över att vi går vidare med 3-0 i matcher trots att vi inte har fått allting att stämma, säger tränare Henrik Signell.

Och det krävdes en ordentlig kämpainsats av göteborgarna som inledde skakigt. Men ett litet ryck precis innan halvtid innebar att Sävehof, trots en ganska slätstruken insats i den första halvleken, kunde gå till pausvila med ledning 12-10.

I andra halvlek var det ett mer inspirerat hemmalag som klev ut i Partillebohallen. Mer rörlighet, högre fart i passningsspelet och bättre skärpa i avsluten gjorde att de regerande mästarna kunde spela ut mer av sitt register och dra ifrån resultatmässigt. Med tolv minuter kvar av matchen skickade Olivia Mellegård in ett straffkast till 21-17 och sedan var det aldrig något snack. Eslöv kämpade för att hitta en väg tillbaka in i matchen men Sävehof kunde behålla sitt försprång och vinna med 27-22.

Stine Lund Andreassen utsågs till matchens lirare. Den rutinerade mittnian som stod för sex mål var nöjd över avancemanget men hon tycker att laget måste höja sig flera snäpp inför semifinalspelet.

– Vi gör lite för många individuella misstag. Det finns mycket att förbättra. Vi kan slipa på några taktiska detaljer i anfallsspelet och sätta försvarsspelet betydligt bättre.

Emma Ekenman-Fernis var en annan spelare som lös under mötet med Eslöv. 19-åringen stod för flera starka genombrott och skrev in sig i målprotokollet sex gånger.

– Det märktes att det här var sista chansen för Eslöv, det blev en riktigt tuff match, men det känns jäkligt gött att vara i semifinal.