Sävehof-ilska efter utklassningen: "Bedrövligt"

Storförlust mot Köpenhamn i Champions League. Då var det ordentligt besviket i Sävehof-lägret efter slutsignalen.
– Vi sänker oss till en nivå som inte är okej, säger Elin Hallagård.

ANNONS
|

Sävehofs Champions League-säsong har varit en mardröm såhär långt.

Förlust mot ryska Rostov i första gruppspelsmatchen följdes upp av ett nederlag med utklassningssiffrorna 22–36 på hemmaplan mot Köpenhamn, med tidigare Sävehof-spelarna Linn Blohm, Johanna Bundsen och Jenny Alm i laget.

Efter matchen var det både irriterat och besviket i hemmalaget över den svaga insatsen.

LÄS MER:Sävehof utklassat i Champions League

– Det är bedrövligt. Vi är inte nästan 20 mål sämre än dem egentligen, men det är ingen som tror på det. När det rinner iväg slutar alla kolla på mål och i stället räknar man med att nästa kompis ska göra det, säger Elin Hallagård och fortsätter:

ANNONS

"En nivå som inte är okej"

– Det är väl mänskligt, men det värsta är att vi tappar de momenten som man alltid kan göra i alla lägen, som att springa hem. Jag tycker att vi sänker oss till en nivå som inte är okej. Men vi får hoppas att vi kan dra någon lärdom av det här.

I paus var det underläge 8–20. I den andra halvleken stod Sävehof upp bättre, men Hallagård menar att uppryckningen är svår att glädjas över.

– Det blev svårt för dem (Köpenhamn) att hålla ihop det också, när klasskillnaden var så stor.

– Det känns inte som att vi har några jätteförväntningar på Champions League i år, så att vi inte lyckades ta en eller två poäng var kanske inte så tungt, men att förlora så stort som vi gör, det är tungt.

"Var en pinsam insats av oss"

Rasmus Overby var också han besviken. Tränaren tycker att det fanns flera bitar i spelet som inte alls klaffade.

– Ingenting funkar. Vi möter ett världsklasslag, men så bra är de inte att vi ska förlora med nästan 15 mål.

Han tillägger:

– Vi får absolut inte göra de felen vi gör i första, och låta dem springa sönder oss. Vi visste att de skulle komma med fart.

ANNONS

Och det märktes att de stora siffrorna tog hårt även på tränaren.

– Jag hade absolut inte tänkt att vi skulle ligga under med tolv bollar i halvlek. De är duktiga, men det här var en pinsam insats av oss.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS