Sävehof i segerdans efter västderbyt

VM-uppehållet har uppenbart gjort Sävehof gott - seger mot Skövde i västderbyt med 36-24.

|

– Det blev lättare än vad vi trodde, säger sexmålsskytten Viktor Ottosson, till Sävehofs sajt.

Efter att inte ha spelet seriematch på en dryg månad var det så dags på onsdagskvällen.

Sävehof hade dessutom revansch att kräva -i mötet före årsskiftet var det Skövde som vann – med tio bollar.

I returen I Partille Arena visade Sävehof upp ett piggt spel – trots att magsjuka härjat i laget tidigare i veckan och hade relativt tidigt kontroll över tillställningen.

Det var dock gästerna som tog ledningen efter en halvminut. Sävehof kvitterade – därefter följdes lagen åt tills Sävehof tog över ochgjorde ett ryck i slutet av halvleken. Fyra mål på sju minuter och ledning med 18-13 i paus.

I den andra halvleken fortsatte Sävehof att hålla både kontroll och distans.

–Vi följer vår matchplan till punkt och pricka. I den förra matchen rann de igenom lite här och var men i dag fick vi stopp på dem på ett helt annat sätt, säger Ottosson.

Segern växte till sig där inte minst den unga niometerslinjen spelade med bravur, bland dem18-årige Oskar Sunnefeldt.

Han slog i sista spiken i kistan genom att göra 36-24 med 18 sekunder kvar. Bästamålskyttar i Sävehof blevnämnde Viktor Ottosson och Olle Forsell Schefvert, båda gjorde sex mål.

I Skövde blev Kristian Svensson sexmålsskytt.