Sävehof avslutade grundserien med seger

Sävehofs vann över tabelljumbon Eslöv och avslutade därmed grundserien med tio raka segrar. Nu vänta Boden i kvartsfinal.

ANNONS
|

I den sista grundseriematchen åkte Sävehof till Skåne och tog sig an redan nedflyttningsklara Eslöv. Sävehof visade direkt varför de är det bättre laget i ligan och tog ledningen med 4-1.

I halvtid hade ledningen växt till fem mål, 20-15. Slutresultatet skrevs till slut till 34-29 till bortalaget och Sävehof säkrade därmed tredjeplatsen i tabellen, bakom Skuru och Höör.

– Vi har en go känsla att vi knep tredjeplatsen, säger Ida Odén.

Sävehof hade inte mindre än tre sexmålskyttar under kvällen; Ida Odén, Johanna Forsberg och Johanna Ahlm.

Nu väntar Boden, på sista slutspelsplats, i kvartsfinal för Partillelaget. Och enligt Odén grundserien är glömd.

ANNONS

– Nu har vi lämnat serielunken bakom oss och går in i något annat. Varje match är otroligt viktig och det blir jämna matcher, alla matcher. Vi hade en härlig dag och match när vi åkte upp dit (till Boden) och spelade sist så har bara positiva känslor inför det mötet.

Sävehof hade en tuff period i höstas med en serie förluster på rad men har under våren vänt trenden och avslutade grundserien med tio raka segrar.

– Perioden vi hade i höstas kan vi ha med oss som något positivt nu, vi tar inget för givet och vi kommer få kämpa alla matcher och när vi spelar på det sättet, då är vi bra tycker jag.

ANNONS