Riktigt illa, RIK

ANNONS
|

För det ena laget spelade resultatet ingen större roll, för det andra betydde det enormt mycket. Och kanske var det just därför som Sävehof självsäkert och kontrollerat tog hem segern mot gästande RIK.

– Vi gör en bra match och har ett bra försvar, vi är med från början. Det känns toppen. Vi har ju satt som mål att vinna varje match, säger Sävehofs store målskytt Kent Robin Tönnesen, som för kvällen stod för nio mål.

Desto dystrare var det givetvis i RIK, som kämpar om den sista slutspelsplatsen. Samtidigt som 17-årige Tobias Thulin fick det svettigt i målet hade laget enorma problem med sitt anfallsspel.

ANNONS

– Att vi bränner chanser kan man ju lugnt säga, suckar Rickard Lönn, som var en av de spelare som hade stora problem att få in bollen bakom Sävehofs Thomas Forsberg, även om han stod för de flesta målen i laget.

– Bara det att jag bränner fyra raka i första halvleken… Jag vet inte varför. Det är som att jag inte är där, säger Lönn besviket efter matchen.

I och med att Hammarby, som ligger på sista slutspelsplatsen, vann matchen mot Ystad ligger de tre poäng före RIK i tabellen. Tre matcher återstår för laget, redan på torsdag väntar Alingsås.

– Det kommer att bli tufft. Men det är inte kört än, säger Rickard Lönn.

Sävehofs Kristian Bliznac var fortfarande inte tillbaka i spel efter den hjärnskakning han ådrog sig i Campions League-mötet mot Celje Pivovarna. Däremotfanns han på plats i Partillebohallen och hejade på klubbkompisarna.

– Jag mår fortfarande inte helt bra. Jag körde intervallpass igår men kände tryck i huvudet. Så det var ingen idé att chansa, säger Bliznac, som dock räknar med att vara tillbaka i spel på måndag då Sävehof möter Drott.

ANNONS