Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

RIK reste sig efter mardrömsstarten: "Tar sig i kragen"

Det började med en riktig mardrömsstart för Redbergslid borta mot HK Malmö. Men efter en imponerande vändning slutade det med en seger.… – Killarna tar sig i kragen, säger tränaren Jasmin Zuta.

Malmö: 20
Redbergslid: 25

Efter dryga sex minuter spelade nere i Malmö hade hemmalaget kopplat ett rejält grepp genom matchen. För då hade Hampus Nygren precis smällt in 5–0 för hemmalaget. Då klev Linus Arnesson in i handlingen och smällde in tre mål när RIK kvitterade dryga sex minuter senare.
– Det var lite slarvigt offensivt, vi tog för enkla avslut och det är Dan Beutler för bra för. Det kan ju gå snabbt i handboll och det gjorde det där. Komma fel in i en match, det kan man göra men jag tycker killarna visar mental styrka som vänder på det, säger Jasmin Zuta och får medhåll av Linus Arnesson.
– Det var ju mindre bra. Det var inte alls bra och vi slänger bort många bollar där och det går snabbt. Men lika snabbt som det går utför, lika snabbt kan det gå att hämta in ett underläge i handboll, säger Arnesson.

De två lagen följdes åt under den första halvleken och i paus var det 12–12 på resultattavlan.
I den andra halvleken kunde RIK rycka ifrån Malmö, mycket tack vare Linus Arnesson som satte dit sju bollar medan Tobias Thulin gjorde 13 räddningar och kunde lämna Malmö med 44.83 i räddningsprocent.
– Efter den svaga starten släpper vi bara 15 mål. Det är starkt och efter 5-0 när vi tog timeout så snackade vi om att hitta grunderna i spelet igen och det gjorde vi. Spelarna tar sig i kragen och jag tycker vi känns stabila. Avståndet växer hela tiden under den andra halvleken, säger Zuta och fortsätter.
– Släpper man bara 20 bollar så är det kollektivet som imponerar och det är kul.

Nå Arnesson, vad sa tränarna till er vid timeouten?
– Som tränare får du välja där, antingen står du och gapar eller så tar du det lugnt och försöker hitta någon balans. Det blev något mittemellan där och det var bra.

För RIK är det defensiven som laget har vunnit sina matcher på. Något som kanske gjort att offensiven blivit lidande?
– Lidande vet jag väl inte ...
– Men det är lite så det varit hela säsongen. Vi har varit väldigt stabila defensivt och det är en trygghet för oss. Får vi offensiven att stämma och snittar runt 28-30 mål framåt så blir vi farliga i slutspelet, säger Arnesson.

Mest läst