"RIK har fått allt laget saknade i fjol"

ANNONS
|

Vad tror du om den här säsongen, den känns riktigt spännande?

- Absolut. Redan första omgången blir superintressant nu när Svenska Handbollförbundet har tänkt till och lagt idel heta publikmatcher i premiären. Alingsås-Sävehof brukar vara en höjdare, nu med Kristian Bliznac som gäst i Nolhagahallen och med Mikael Franzén mot laget han lett till dubbla SM-guld. Underbart, det är bara att åka med. Dessutom tror jag att det blir en jämn serie och det känns som att många lag håller hög klass.

Det är en del hemvändare i herrarnas elitserie – vilka ser du mest fram emot att se spela?

ANNONS

- Joacim Ernstson i Lugi, Henrik Lundström i RIK och Fredrik Ohlander i Ystad är en skön Göteborgstrio som varit saknade. Lundström har man haft lite koll på i Kiel, men Ernstson och Ohlander var det längesedan, i alla fall jag, såg spela. Martin Boquist är ju ingen hemvändare, men det var längesedan han spelade i elitserien, jag ser verkligen fram emot att se vad han kan göra med nykomlingen Västerås-Irsta också.

Vilket lag kommer få det svårt?

- Skånela, Hammarby, Aranäs och Västerås-Irsta har inte så namnkunniga trupper. På pappret är det den kvartetten som ser ut att få det kämpigast.

Kommentera RIK och Sävehof på herrsidan?

- Sävehof kryddat med skyttarna Kristian Bliznac och norrmannen Kent Robin Tönnesen, och med Magnus "Bagarn" Johansson på bänken, känns ju som ett ruskigt starkt lag. Hoppas att de kan få till det i Champions League också. RIK har fått bredd, ålder och rutin i laget med spelare som Charlie Sjöstrand (som nu är klar för klubben, men signaturen fattas) Lasse Bernhardsson och Henrik Lundström. Exakt vad som saknades i fjol. Dessutom är ju fjolårstruppen i stort sett intakt. Jag tror på båda faktiskt.

Kommer OS-framgången ha betydelse?

- Nej det tror jag inte. Landslagsspelarna är ju i utländska klubbar och det är väldigt synd att Sverige bommade VM-slutspelet i januari. Svenska Handbollförbundet får verkligen tänka till när det gäller hur de ska ta vara på silvret från London.

ANNONS

Damerna då, vad kan stoppa Sävehof?

- Absolut ingenting. Om det kändes svårt att hitta vassa utmanare i fjol verkar Sävehof ännu mer överlägset i år.

ANNONS