RIK föll pladask mot seriesuveränen Kristianstad.
RIK föll pladask mot seriesuveränen Kristianstad. Bild: AVDO BILKANOVIC

Redbergslid utan chans mot serieledaren

Redbergslid fick snabbt komma ner på jorden efter uddamålssegern i derbyt mot Alingsås tidigare i veckan. Borta mot seriesuveränen Kristianstad föll RIK med 29–18.

|

Redbergslid har gjort en klart godkänd säsong och hade efter 40 minuter häng på serieledaren Kristianstad på lördagen. Två mål var avståndet – då satte de senaste årens dominant inom svensk handboll i en växel till. Två mål blev elva på tjugo minuter.

– Siffrorna speglar inte matchen tycker jag, säger Redbergslids Oliver Wigmark.

– Vi blir trötta och bränner lite lägen där efter 40 minuter. Vi gör ju Richard Kappelin till en riktigt bra målvakt. Vi tappar lite bakåt sedan är det plötsligt tio bollar.

Oliver Wigmark blev bäste RIK-målskytt med fyra mål. Desto tuffare kväll hade Oskar Ysander – som avgjorde mötet med Alingsås senast. Visserligen blev det två mål framåt, men de trippla utvisningarna satte hans lag i en tuff sits.

Saknade nyckelspelare

Redbergslid saknade både Niclas Fingren och Tobias Johansson – två viktiga spelare.

– Det är gubbar som brukar spela rätt så mycket, så det är klart att det hade effekt. Det blev lite färre gubbar att rulla på, säger Oliver Wigmark.

Hur är det att åka till seriens svåraste bortamatch?

– Framförallt är det väldigt roligt. Med tanke på att de är så duktiga så blir det alltid bra handboll. Vi har allt att vinna här nere men har man inte skärpan så förlorar man.

Vad kan ni lära er av dem?

– Vi måste göra enklare mål. Vi får slita hårt för målen. De kan gå upp och göra enkla mål. Det är oftast skillnaden,. Sedan straffar deras andrafas oss ganska bra i dag. Det är något vi vill vara duktiga på, men vi blir lite för långsamma i dag.

Vad gör ni bra?

– Vi spelar väldigt bra försvarsspel uppställt mot dem. Det är kontringarna som gör att det drar iväg. Det ska vi ta med oss framöver.