August Wiger och hans Redbergslids IK tappade segern i slutskedet mot Eskilstuna Guif.
August Wiger och hans Redbergslids IK tappade segern i slutskedet mot Eskilstuna Guif. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Redbergslid tappade poäng i rysare

Ledning med 23–20 med 55 sekunder kvar. Ändå tappade Redbergslids IK till 23–23 mot Eskilstuna Guif vid fulltid.
– Vi fegar ur i slutet, säger RIK:s Daniel Wester.

ANNONS
|

RIK mot Guif ställdes mot varandra under tisdagskvällen i den näst sista hemmamatchen för de vita eleganterna i Lisebergshallen innan dess rivningsprocess inleds.

I det förra mötet lagen emellan var det RIK som vann med 32–23 på bortaplan. Göteborgarna började också bäst denna gång. 5–2 var ställningen efter drygt tolv minuter vilket gjorde att Janne Ekman vid bortabänken kallade till timeout.

Och effekt fick den nyss EM-hemkomne assisterande förbundskaptenen.

LÄS MER:RIK:s toppspelare skadad – korsbandet är av

Eskilstunalaget, som dittills haft svårt att hitta målet, började finna luckor i hemmaförsvaret. När halvtidsvisslan ljöd var Guif ikapp – 9–9.

– Vi slarvar i första halvlek. Jag slarvar. Vi kastar bort många kontringar när vi har chansen att springa ifrån. Sen går vi ner oss lite i deras tempo, säger Daniel Wester som stod för fyra kassar under kvällen.

ANNONS

Den andra halvleken såg till mångt och mycket ut som den första. Förvisso var det Guif som knyckte åt sig en tvåmålsledning till en början men RIK bet tillbaka och det var lika på 16 med en kvart kvar.

”För dålig insats”

Avslutningen blev en rysare. Med en dryg minut kvar ledde RIK med 23–20.

– Man kan ju tycka att det ska räcka att leda med tre med en minut kvar. Men vi fegar ur i slutet.

Matchen slutade ändå 23–23 efter missade lägen att avgöra för hemmalaget.

23–21 kom med 54 sekunder kvar. 23–22 med 32 sekunder kvar. Och kvitteringen med elva sekunder kvar.

– Det är totalt sett en för dålig insats av oss. Sen är vi på väg att komma undan med det ändå men det blir en konstig avslutning. Kryss, det var väl som matchen utspelade sig. Vi var inte värda mer, säger RIK:s tränare Jasmin Zuta.

I matchens absoluta slutskede kom handen upp för passivt spel efter att Markus Thorbjörn inte valt att ta ett läge på kanten.

– Jag vet inte om vi inte uppfattar att det är ett läge – att armen åker upp då och då blåser domarna. Jag vet inte. Men det är tungt att släppa det (tre mål på kort tid, reds. anm.).

ANNONS

Vad är det som inte räcker till i dag?

– Vi bränner kopiösa mängder lägen. Det är det där sista lilla som behövs på den här nivån och där upplever jag att vi inte riktigt är i dag och det är det som gör att Guif kan ta poäng i dag, säger Jasmin Zuta.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS