Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Handboll%2C+Handbollsligan%2C+Redbergslid+-+Hammarby
Tobias Johansson svarade för nio mål, men det räckte inte för RIK som förlorade mot Ystad Bild: MICHAEL ERICHSEN

Redbergslid föll mot Ystad

Den uppskjutna matchen mellan Ystad och Redbergslid kunde äntligen spelas, men det blev ingen kul tillställning för RIK. Ystad var numret för stort och vann med 33-28.
– Det blev aldrig någon nerv i matchen, säger Tobias Johansson.

Matchen mellan Ystad och Redbergslid skulle egentligen ha spelats i tisdags, men på grund av det snöoväder som härjade i Skåne då fick den skjutas upp. På måndagen gjordes ett nytt försök och den här gången gick det bättre.

Efter en jämn inledning kunde Ystad göra ett litet ryck vid ställningen 4-4 och gå ifrån till 7-4. I slutet av halvleken kunde Ystad göra ytterligare ett ryck och gå från 14-12 till 18-12, men två raka RIK-mål strax innan paus gjorde att det stod 18-14 när lagen gick till pausvila.

I den andra halvleken närmade sig Redbergslid, men närmre än tre mål efter kom man aldrig. Istället kunde Ystad avgöra matchen när man gick upp till en sjumålsledning. Redbergslid hyfsade siffrorna något på slutet, men till slut skiljde det fem bollar till Ystads fördel.

– Vi tappar några bollar tidigt och lyckas aldrig skapa någon kontakt. Det blir aldrig någon nerv, säger Tobias Johansson som med sina nio mål var bäste målskytt i Redbergslid.

Det var främst försvarsspelet som inte stämde för RIK.

– Vi blir alldeles för passiva och låter Ystad springa runt oss. När vi spelar som bäst klarar vi av våra man mot man-situationer, men det gör vi inte i dag.

– Vi hänger inte riktigt med och kastar bort en del bollar och då är det svårt att vinna matcher.

Mest läst