Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Bild: CARL SANDIN

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Per Johansson lämnar CSM Bukarest

  Han erbjöds ett tvåårskontrakt – men valde att avböja. Per Johansson har bestämt sig för att lämna storklubben CSM Bukarest.
  – Det funkade inte socialt, säger den tidigare Alingsås- och Kungälvstränaren till SVT Sport.

  Två år i rad har Per Johansson anslutit till CSM Bukarest under slutet av säsongen. Den här gången avslutades sejouren i klubben med ett brons i Champions League när laget i söndags besegrade Rostov-Don med 31–30 i matchen om tredje pris.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  LÄS MER: Thomsen kan ersätta Signell i Sävehof

  Sedan tidigare har det spekulerats i att Uddevalla-sonen skulle bli kvar i den rumänska storklubben, som erbjöd Johansson ett tvåårskontrakt.

  Men nu står det klart att den tidigare Alingsås- och Kungälvstränaren bestämt sig för att nobba anbudet.

  LÄS MER: Så bra har Sävehof-spelarna varit under guldåret

  – Det här är en häftigt klubb att vara i och intresset är enormt stort kring laget. Men det funkade inte rent socialt med familjen att fortsätta som tränare i Bukarest, säger han till SVT Sport.

  LÄS MER: Här är hemligheterna om spelarna i Sävehofs guldtrupp

  Avslutet i Rumänien innebär dock inte att Johansson ger sig ut på jakt efter ett nytt jobb, utan i stället säger han sig fokusera fullt ut på uppdraget som förbundskapten för Montenegro.

  – Det är inte så att jag nu ska fundera på vad jag ska göra, utan jag ska jobba med Montenegro. Jag har alltid velat jobba som tränare i Östeuropa med intresset som finns.

  Utöver tränaruppdrag i Kungälv, Alingsås och CSM Bukarest har Per Johansson också hunnit med att vara tränare i Boden och Kroppskultur. Som förbundskapten har 47-åringen utöver Montenegros landslag också hunnit med att basa över det svenska damlandslaget (2008-2012).

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.