Orubblig Frisk briljerade när Alingsås vann

Flera fina räddningar och endast sex insläppta mål i den andra halvleken. Rickard Frisk agerade vägg när Alingsås efter paus vände och vann mot IFK Skövde i västderbyt. – Jag gjorde några räddningar och sen spann det iväg, säger målvakten.

|

Efter två raka förluster mot RIK och Ystads IF knep fjolårsfinalisten en vinst hemma mot Sävehof i förra omgången. Och i kväll, borta mot slutspelsjagande IFK Skövde, fick AHK segerjubla igen. En stor anledning till vinsten var lagets sista utpost, Rickard Frisk.

Målvakten bjöd på flera häftiga parader, hade en räddningsprocent på nästan 60 och utsågs inte alls orättvist till "matchens lirare" i bortalaget.

– Det kändes riktigt bra för egen del, säger Frisk.

Men det började svajigt för Alingsås. Skövde, som är i stort poängbehov för att hålla slutspelsdrömmen vid liv, inledde starkt och vållade topplaget stora problem. Och i paus var det ledning för hemmalaget med en boll. 12-11.

– Vi gjorde absolut ingen dålig förstahalvlek, men de var lite hetare och ledde väl rättvist, säger Friskt.

"Händer inte ofta"

En bit in i andra halvlek bjöd dock matchen på en ordentlig scenförändring. Alingsås tog över fullständigt och Rickard Frisk stängde igen totalt. Och under matchens andra halva släppte målvaktshjälten bara sex bollar förbi sig.

– Vi lyckades täppa till bakåt och framåt kändes det som att vi gjorde mål på nästan allt.

Sex mål bakåt bara. När släppte du så få mål under en halvlek senast?

– Ja, du ... haha. Det kan ha hänt i någon hemmamatch den här säsongen, men det är inte ofta. Det är kul så klart, men det är små marginaler och ibland blir det bara så. Jag gjorde några räddningar och sen spann det iväg.