Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Odén är drottningen af Sävehof

ANNONS
|

Vinna eller försvinna är temat inför söndagskvällens femte och avgörande semifinal mellan Sävehof och Skuru i Partille arena.

I potten finns SM-finalen i Malmö på lördag och redan klara Höör väntar spänt på vilken motståndare de får.

– Vi ska dit – det har varit vårt mål hela säsongen. Att vi inte redan är finalklara kan vi inte skylla på någon annan än på oss själva, vi har onekligen haft chansen, säger Ida Odén.

Hemma i Partille arena har Sävehof sopat banan med Skuru – det är på bortaplan som spelat inte har fungerat.

Inte fått det att stämma

– Vi har haft svårt för att få det att stämma. Vi har inte haft den fart, den aggressivitet och det tryck som vi fått till hemmaplan. Det ska vi se till att ha nu – full fart med en gång. Det känns nästan som final, det är en match där allt gäller, säger, hon.

ANNONS

Om Sävehof vinner avgörandet är damlaget klart för tolfte raka finalen – och Ida Odén kan ta sitt elfte SM-guld. Om inte skrivs en annan historia...

– Nu har vi bara fullt fokus på att ta den här matchen, sa Ida Odén till GP efter lördagens pass där matchgenomgång och lättare träning stod på programmet.

Har blivit historisk

Ida Odén, som debuterade i A-laget 2005, har på senare tid hunnit bli historisk i Sävehof.

Under de senaste omgångarna har hon slagit två klubbrekord – utan att veta om det.

Flest matcher (306) och flest mål (1 226).

– Oj, det hade jag ingen aning om, det var roligt att höra. Sävehof är ju klubben i mitt hjärta, så det känns extra bra, säger hon när GP ger besked. Och mer kan det bli.

Ida Odén spelar i Sävehof även nästa säsong och om allt känns roligt och bra ser hon ingen anledning att sluta.

– Men då är jag väl i det läget då jag får säga ett år i taget, säger veteranen med ett skratt.

Spelar gärna VM

Ida Odén har också visat att hon fortfarande vill ha en plats i landslaget – med sikte på de stora mästerskapen.

EM på hemmaplan i vintras var ingen höjdare för Ida eller laget – men nu är hon med och satsar för att Sverige ska ta en plats VM i Tyskland i december.

ANNONS

Ida Oden finns med i den trupp som förbundskaptenen Henrik Signell (tillika tränare i Sävehof) tagit ut inför dubbelmötet mot Makedonien den tionde och 13:e juni. Vinner Sverige båda matcherna är VM-biljetten klar.

– Det är klart att vore väldigt roligt att vara med, samtidigt är det en bit kvar, mycket kan hända längs, säger Ida Odén.

Först ska exempelvis en plats i SM-finalen säkras och därefter ska damernas 13:e guld bärgas…

Fakta: Ida Odéns dubbla rekord

Ida Odéns matchrekord: Ida Odén har för Sävehof spelat 306 matcher under 12 säsonger – vilket är nytt rekord. Det tidigare rekordet hade Karin Almqvist med 298 matcher under nio säsonger.

Ida Odéns målrekord: Under de tolv säsongerna i Sävehof-tröjan har hon gjort 1 226 mål – ett rekord som kan späs på under söndagen. Tidigare rekordinnehavare: Daiva Zinkeviziene, 1223 mål under sex säsonger.

ANNONS