Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Adam Ihse / TT

Ny CL-förlust för Sävehof: "Gör en godkänd match"

Ännu en Champions League-förlust för Sävehof. Men trots att det till slut blev åtta mål upp när Brest vann på hemmaplan var det ett steg år rätt håll för Partillegänget.
– Första tio minuterna ska vi bara glömma snabbt sen kommer vi tillbaka väldigt bra, säger Sävehofs Amelia Lundbäck.

ANNONS
|

Inför matchen mot Brest på bortaplan har det varit idel storförlusten och noll poäng för Sävehof i Champions League.

Mot Brest, med tidigare Sävehof-spelaren Filippa Idéhn i målet och Bella Gulldén på skadelistan, blev det ännu en storförlust.

Efter en tuff start på matchen kom Sävehof tillbaka och i slutet av första halvlek skiljde bara tre mål mellan lagen. Men matchen slutade till slut 34-26 till hemmalaget.

– Första tio minuterna ska vi bara glömma snabbt sen kommer vi tillbaka väldigt bra, säger Amelia Lundbäck som kom in i matchen efter 20 minuter.

– I början av andra hänger vi ned bra men det går snabbt från att vara tre, fyra mål till att rinna iväg.

ANNONS

Varför rinner det iväg?

– Vi gör enkla misstag och börjar gå ner oss och de hittar tillbaka till sitt spel. Och vi får några utvisningar efter varandra så vi spelar med en mindre, säger Lundbäck som gjorde fem mål för Sävehof i matchen.

– Men jag tycker vi gör en godkänd match.

Sävehof ligger sist i gruppen och har väldigt liten chans att ta sig vidare från gruppspelet. Nästa helg väntar sista hemmamatchen, mot Rostov-Don. På bortaplan förlorade de mot det ryska storlaget med 30-21.

– Vi har självklart som mål att alltid vinna men de har gjort det väldigt bra. Men vi kommer göra allt för att få med att få med oss poäng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS