"Kul att se om man kan ta ännu ett steg"

Isabelle Gulldén kommer från en fantastisk säsong med Champions League-seger och ligatitel. Nu hoppas hon kunna nå ännu högre med Henrik Signell som förbundskapten. – Alla nya tränare kommer alltid med små saker och små idéer så det ska bli kul att se om man kan ta ännu ett steg, säger Gulldén.

ANNONS
|

"Bella" Gulldén har haft en sanslös vårsäsong. Inom loppet av några veckor avgjorde hon själv Champions League-finalen när hennes CSM Bukarest tog hem titeln.

Lite senare hann hon även med att bli rumänsk ligamästare.

Efter de sagolika framgångarna på planen står OS nu för dörren. Men innan hon skadit var det dags för en hyllning i hemstaden.

Under torsdagen hängdes hennes tröja upp på väggen inne på O'Learys på Avenyn där hon nu hänger bland storheter som Henrik Lundqvist och Per-Johan Axelsson.

– När jag fick höra det så var det som att jag skrattade åt det. Det är ju sjuka namn som hänger här. Det är inte så många tjejer som hänger här heller, säger Gulldén.

ANNONS

Hur står sig det här mot att vinna Champions League?

– Haha. Det här är ju hemma och det här kommer alltid finnas kvar och på något sätt blir det ett bevis att man gör saker bra. Det är en extra del i det. Man är sjukt stolt.

– Jag fattar det inte riktigt. Och Champions League fattar jag fortfarande inte riktigt heller. Det här är en jättekonstig känsla att jag ska bjuda hit folk som ska vara med när min tröja hängs upp.

– Man känner ju sig som en vanlig liten tjej som äntligen har semester och är med sina kompisar. Så det är stort.

Semestern blir dock kort i sommar. Detta eftersom OS i Rio de Janeiro står på agendan. OS-uppladdningen börjar redan 8 juni med en träningsläger i Portugal där Sverige tränar ihop med grannlandet Norge.

–Träna med Norge är inte alltid kul för man känner sig så himla dålig, säger Gulldén och skrattar.

Mästerskapet blir det första som Sverige gör med Sävehofs mästartränare Henrik Signell som förbundskapten.

Bella Gulldén ser fram emot att arbeta ihop med Signell för första gången.

–Det är jättekul med ny tränare och se lite hur det är. Det ska bli roligt med något nytt och se hur det fungerar.

ANNONS

Hur känns det med "Sigge" som ny tränare?

– Jag känner inte honom på det sättet och har inte haft honom som tränare. Sedan är det klart att man har hört mycket bra om honom, så det känns jättebra. Man vill bara prova och uppleva hur han är för man har ju bara sett timeouter och hört från Sävehofspelarena.

– Det är bara positiva saker man hör. Så det ska bli kul att se hur det är att ha honom i landslaget. Det är ändå ganska stor skillnad.

Hur är känslan inför OS nu när det börjar nära sig?

– Jag tycker att vi har ett jättebra lag. Men samtidigt, man komma etta eller så kan man komma tia. Det är så små marginaler där i toppen.

– Jag hoppas att vi verkligen kan få till ett riktigt bra mästerskap för jag tycker ändå att vi har ganska bra stämning i laget så det är bara det där sista som ska till.Om alla kan hålla sig friska så ser det jättebra ut.

Vad är det som behöver stämma mer än att vara friska?

– För det första att vi får mer bredd på det. Att många presterar från alla positioner. I mästerskapet senast så var det nästan inga som presterade i den viktigaste matchen.

ANNONS

– Det är lite det att få den här känslan att vi kan spela bra hela tiden och inte får de här dalarna.

Hur känner du dig som handbollsspelare när du kommer dit efter den här säsongen?

– Jag har fått frågan ganska ofta om jag är i mitt livs form – men det är jag inte. Jag har hela tiden tänkt att efter den här säsongen så ska jag äntligen få träna hårt och komma upp i min nivå igen.

– Att det klaffade så i Champions League är egentligen helt sjukt. Jag har gjort många bra matcher men jag har aldrig riktigt att ”där gick det” och det gjorde jag egentligen inte i finalen heller.

– Så jag har hela tiden väntat på att säsongen skulle ta sluta så att jag kunde börja träna ordentligt. Efter vi vann kvartsfinalen så kunde jag träna ganska hårt i två, tre veckor och det tror jag hjälpte mycket för självförtroendet när jag gick in i final four.

– Men jag tycker själv inte att jag är i mitt livs form. Det är ganska bra att känna så för då har jag fortfarande mycket att utveckla.Och det ska bli kul att se hur ”Sigge” vill använda mig och alla nya tränare kommer alltid med små saker och små idéer så det ska bli kul att se om man kan ta ännu ett steg.

ANNONS
ANNONS