Albrechtson, gillar inte nya cupen.
Albrechtson, gillar inte nya cupen.

Klubbdirektören sågar nya internationella cupen

Sävehofs damer går i dag in i en ny internationell cup – som sågas av den egna klubbdirektören. - Sportsligt gör vi alltid vårt bästa – men ekonomiskt är det här en förlustaffär, säger Stefan Albrechtson.

ANNONS
|

Dessutom sliter cupen på en redan hårt prövad trupp.

Flera av spelarna är slitna efter att i stort sett ha varit i gång sedan OS i somras, följt av den nationella ligan, Champions League, EM och nu EHF.

- För vår del kommer cupen och det hårda matchandet olyckligt, vi har redan har en del sjukdomar och skador på etablerade spelare, säger Albrechtson och berättar om det tuffa matchandet:

- Enbart under resterande del av januari har damlaget åtta matcher, fyra i den nationella ligan SHE och resterande fyra med internationellt motstånd. Det tar hårt, säger Albrechtson.

ANNONS

Unga får chansen

Det han kan se som positivt är att det sportsligt är bra internationellt motstånd som ger oprövade spelare värdefull erfarenhet och rutin.

- Fördelen är att yngre och erfarna spelare får chans att ta för sig, vilket förstås är bra, säger han.

Sävehof hamnade i cupen efter har blivit bottenlag i sin Champions League-grupp – någon möjlighet att tacka nej till nya damcupen fanns inte eftersom man accepterat de internationella reglerna.

- Men jag tror inte att det dröjer länge innan vi får en förändring av cupen. För vissa klubbar kan den vara positivt, för vår del är den en belastning eftersom det i praktiken handlar om en degradering, säger han.

Cupen - en förlustaffär

Ekonomiskt ser Albrechtson cupen som en förlustaffär.

-Den bara kostar. Resorna är kostsamma och publikmässigt är det svårt att ligga på en konstant hög nivå. Det finns inga tv-avtal, inga tunga sponsorer och inga bidrag från det internationella förbundet. Det hela är ganska märkligt, säger han.

När det gäller insatserna på plan ger spelarna förstås järnet för att vinna – som i dag när danska topplaget Randers står för mottståndet i Partille arena.

- Spelarna är proffs, de vill bjuda publiken på bra handboll, vinna matcher och ta hem titlar, inget snack om det, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Men jag och övrig ledning måste även ha andra perspektiv. Ska jag prioritera så ser jag hellre att vi tar ett nytt SM-guld än ett vi går långt i EHF-cupen. Bäst hade förstås varit om vi mäktat med båda, säger Stefan Albrechtson.

Tätt med matcher

I torsdagens hemma match mot Skara (som Sävehof vann med 34-16) fick spelare som inte alltid tar plats i A-laget chansen. De gjorde det bra och mycket talar för att flera av dem får förnyat förtroende i söndagens match. Och redan på onsdag är ny match i den svenska ligan då Sävehof har Höör hemma.

ANNONS