Klasskillnad i Partillebohallen

Jämnt och dramatiskt i den första semifinalen. Klasskillnad i match två. Sävehof var aldrig riktigt nära att störa Kristianstad - nu är Partilleklubben en match från att åka ur slutspelet. – Jag tycker vi slarvar för mycket, framför allt i första halvlek, säger en besviken William Bogojevic efter matchen.

ANNONS
|

I den första semifinalen störde Sävehof de regerande mästarna ordentligt. Och det var inte förrän tre sekunder återstod av matchen som Kristianstad kunde pricka in avgörandet. När lagen drabbade samman i Göteborg i går kväll var det ett revanschsuget hemmalag som kom till spel i vad som, om de förlorade, skulle kunna vara Sävehofs sista match i klassiska Partillebohallen.

Med ett kraftfullt och högljutt publikstöd i ryggen startade hemmaspelarna i ett rasande tempo. Och det var förra matchens suverän, William Bogojevic, som inledde semifinal två precis som han avslutade senast - med att göra mål. 18-åringen sköt direkt1-0 och 5.15 in i matchen var det 4-2-ledning för Sävehof.

ANNONS

Men stora och tunga Kristianstad använde sin fysik och kom snabbt in i matchen. Efter fyra raka mål från de orangeklädda var det istället skåningarna som satt i förarsätet. Och vid ställningen 11-11 klev gästerna också ifrån målmässigt, efter tre raka mål. En ledning de höll hela vägen till halvtid.

– Det är våra slarvgrejer framåt, där vi integör det vi ska fullt ut, det innebäratt de kan kontra och sätta snabba och enkla mål på oss, säger Sävehofs tränare, Magnus Johansson.

Han fortsätter:

– Framför allt i första halvlek så chansar vi för mycket i anfallsspelet i stället för att avsluta ordentligt. Sedan är det mycket i prestationen jag är nöjd med och man får inte glömma att Kristianstad är ett väldigt bra lag.

William Bogojevic som stod för tolv mål i första semifinalen och sju fullträffar ionsdagens match höll med sin tränare.

– Vi får inte till det alls som vi vill, jag vet inte varför men vi gjorde det mycket bättre där nere säger talangen.

I den andra halvleken var det 18-åringen som var främsta anledningen till att Sävehof höll sig kvar i matchen.

– Han är fantastiskt bra igen. Han höll jättehög nivå, och då hade han ändå lite oflyt med två i virket när vi spelade sex mot fem, säger Magnus Johansson.

ANNONS

Men inte heller Bogojevic superform kunde hjälpa Sävehof till att ta en vinst och utjämna i semifinalserien. I stället är det matchboll Kristianstad i Skåne på lördag. Trots det prekära utgångslägetharSävehof integett upp.

– Absolut inte. Chansen finns fortfarande, och höjer vi oss några snäpp till kan vi slå dem, sägerBogojevic.

Kan det härha varit er sista match i Partillebohallen?

– Nej, det var det inte. Det kommer en till, säger Magnus Johansson bestämt.

ANNONS