Jonathan Carlsbogård utvisad i VM-semifinalen

Jim Gottfridsson saknades och Sverige jagade kvittering.
Då åkte Jonathan Carlsbogård på ett rött kort som han kallar ”billigt”.
– Det känns som det är olika regelböcker ibland , säger stjärnan.

ANNONS
|

Sverige var i det stora hela chanslöst mot Frankrike i VM-semifinalen. De blågula herrarna fick ständigt jaga fransoserna och hade förtvivlat svårt att komma till lägen.

Saknade av Jim Gottfridsson, som åkte på en fraktur under kvartsfinalen, var stor.

Sverige lyckades dock stundtals närma sig Frankrike i matchen, men jakten på en kvittering fick sig till slut en rejäl törn. En nådastöt.

Med mindre än sju minuter kvar att spela for Elohim Prandi hårt ner i backen, efter kontakt med Jonathan Carlsbogård, och blev där liggandes i smärtor.

Domarna kollade på situationen i efterhand och bedömde då att den svenske stjärnan hade spelat klart. Därmed försvann en viktig kugge i den svenska kvitteringsjakten.

ANNONS

– Jag har inte sett situationen själv, men det känns lite billigt. Det känns som att det är en vanlig situation. Sen blir det väl en dum sekvens där han inte har full kontroll på kroppen, det ska jag kanske ha lite bättre känsla för.

Vad kände du när du fick se det röda kortet?

– Det kändes ganska väntat. De står och kollar länge på tv:n där, så det kändes som att det var ett rött på gång. Det är trist, men bara att acceptera det.

Kritiken: ”Det är olika regelböcker ibland”

Jonathan Carlsbogård skakade mest på huvudet när han visades ut och menar på att situationen knappast var extraordinär.

– Det är sker sådana situationer i varje match och vissa domarpar dömer ingenting, vissa dömer två minuter och dessa domarna dömer rött. Så det är lite svårt att förhålla sig till. Men det är bara att acceptera, det känns som det är olika regelböcker ibland. Men så får det väl vara.

Att visas ut blir ingen glad av, såklart. Extra tungt blir det när matchen är en VM-semifinal hemma i Sverige.

– Det är klart, jag vill hjälpa laget så gott det bara går. Så det är såklart tråkigt att först dra på sig två minuter och dessutom få avsluta matchen på läktaren.

ANNONS

LÄS MER:Jim Gottfridsson om tunga VM-semifinalen

LÄS MER:Jim Gottfridsson berättar om operationen i Göteborg

LÄS MER:Sverige föll i semifinalen – får spela om bronsmedaljen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS