Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

Jonas Källman avslutar landslagskarriären

En av 2000-talets största svenska handbollsspelare avslutar landslagskarriären. Jonas Källman väljer att inte fortsätta i blågult. – Vi hade ett snack för ett par veckor sedan. Han har tackat för sig, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Efter OS i Rio 2016 valde flera svenska landslagsspelare att sluta. Mattias Andersson, Tobias Karlsson och Kim Andersson valde exempelvis alla att lägga landslagströjorna på hyllan.

Jonas Källman, till vardags i det ungerska topplaget Pick Szeged, meddelade då att han skulle fortsätta, men väljer nu att trots allt avsluta karriären i blågult efter 646 mål på 222 matcher.

–  Vi är helt överens. Han har gjort klart att det är bra nu. Jag uppskattar de landskamper och veckor han gjort med mig i landslaget, framför allt den första veckan som var otroligt viktig för mig, säger förbundskapten Kristján Andrésson till Sportbladet och fortsätter:

– Det är klart att vi tappar spetskvaliteter och erfarenhet men samtidigt är det en position som vi har otroligt hög kvalitet på. Jag tänker på på framför allt Jerry Tollbring, Emil Frend Öfors och Hampus Wanne, som är de tre som varit med mest det senaste året.

Se mer från - Handbollslandslaget
Mest läst