Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Johansson upp i skytteligatopp: "Fick mycket utrymme"

Redbergslid fortsätter gå bra i handbollsligan. Mot Skövde kom ännu en seger, denna gång med 31-25. Tobias Johansson var organisatören framför alla och toppar nu handbollsligans skytteliga.

Med ett ungt, till stora delar egenfostrat, lag har Redbergslid imponerad i säsongsupptakten hittills. Matchen mot Skövde på fredagskvällen blev inget undantag. 31 mål framåt gav säsongens sjätte seger. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi gör en jättefin match i 45-50 minuter. Då är vi riktigt, riktigt bra. Vi får bra snurr på det framåt och står rätt bakåt. Sedan dippar vi lite när vi inte är helt fokuserade. Vi bjuder in dem i matchen. Men totalt sett är det en fin insats, säger Tobias Johansson. 

Veteranen, med smeknamnet "Rumän" efter en blondering i slutet av 90-talet, gjorde själv sju mål och njöt av att få lite yta mot Skövde – vilket inte brukar vara fallet. 

– Jag fick mycket utrymme. De burkar vara bra på att minimera genombrottsspelet, men inte i dag, säger han.

Skövdes bästa spelare den här säsongen har varit Alfred Ehn. Han ligger femma i skytteligan – som just Tobias Johansson toppar. Men mot RIK blev det bara tre mål från Lidköpingssonen Ehn. 

– Vi springer hem bra i förstaläget och lyckas minimera utspelen på honom. Det är en stor del i segern, säger Tobias Johansson. 

Vad säger du om er säsong hittills?

– Jag tycker vi har gjort det alldeles utmärkt. Jag hade hoppats att vi kunde stå upp bättre mot Guif hemma, men i övrigt har det mesta gått enligt schemat. Vi måste bara bli bättre på att spela vårt spel även mot bra motstånd.

Läs mer om Redbergslid IK
Mest läst