Johansson glänste när RIK vann

Han utsågs nyligen till månadens spelare – mot Karlskrona visade Tobias Johansson varför. Med sju mål framåt var 28-åringen en av nyckelspelarna i RIK:s seger.

|

Hemma mot Malmö senast hade Redbergslid svårt att få ordning på offensiven. Laget slarvade för mycket – samtidigt som skåningarna täppte till bakåt. Mot Karlskrona lyfte dock anfallsspelet, och det ordentligt, för RIK som med 34 baljor framåt till slut kunde vinna med fem bollars marginal borta mot Blekingelaget och ta två poäng med sig hem till Göteborg.

Och som så många gånger förr var det storstjärnan Tobias Johansson som var segerorganisatör för Jasmin Zutas manskap. Johansson utsågs nyligen till oktober månads bästa spelare och mot Karlskrona visade storskytten att han förtjänade utmärkelsen. Med sju mål och flera andra avgörande individuella prestationer var han spindeln i nätet i RIK:s offensiv. Inte minst i den första halvleken som RIK vann med 19-13 och där lagkaptenen stod för fyra baljor.

Den andra halvleken inledde Johansson med att dunka in 20-13 innan Daniel Wester tog vid och skickade in 21-13. Och även Wester bjöd på en imponerande insats i matchen. Med totalt sex mål framåt blev han och Niclas Fingren mesta mästarens näst främsta målskyttar i matchen.

Resultatet innebär att RIK fortsätter att skugga toppen avtabellen. Tobias Johansson? Han är efter sina sju fullträffar i matchen fortsatt i ledning när det gäller Handbollsligans totala skytteliga.

Slutresultatet skrevs till 34-29.