Jätteras bakom Sävehofs förlust

Seger efter stor dramatik i den första kvartsfinalen - men i rond två mot Lugi var Sävehof aldrig riktigt nära att vinna.

ANNONS
|

Efter uddamålssegern borta mot Lugi i den första kvartsfinalen hade Sävehof ett gyllene läge att, på hemmaplan i Partillebohallen, skapa sig ett ordentligt övertag, gå upp till 2-0 i matcher och ta ett järngrepp om semifinalplatsen. Men göteborgarna var aldrig riktigt nära att knipa sin andra raka seger.

Visserligen inledde Sävehof starkt. 13 minuter in i matchen var hemmalaget i ledning med 7-6, efter att Victor Fridén satt ett straffkast. Men sedan rasade spelet ihop fullständigt.

– Vi kom ut och såg laddade och pigga ut. Första kvarten gjorde vi det riktigt bra, men sedan hände något, säger Sävehofs Viktor Ottosson, som stod försex fullträffar i matchen.

ANNONS

Lugi gick framåt och efter några enkla mål för gästerna tappade Sävehof rytmen i sitt anfallsspel och lät skåningarna göra åtta raka mål och kliva upp i en sjumålsledning. Viktor Ottosson lyckades bryta Partille-klubbens måltorka i matchen när han prickade in en reducering till 8-14, men då hade Lugi redan hunnit skaffa sig ett ordentligt grepp om matchen. Ett övertag de aldrig släppte.

– Den andra halvan av första halvlek förstörde allt för oss. Vi sprang inte upp, inte ner, inte i försvaret och inte i anfallet.

Åtta raka mål i baken, ska det kunna hända i en kvartsfinal?

– Tydligen kan det hända. Vi hade otur på några av målen, de fick bollen i händerna och fick göra det enkelt. Men vi måste vara självkritiska också. Vi tappade huvudet och började grubbla tror jag, säger Ottosson.

När domaren blåste för pausvila var det 11-17 på resultattavlan.

Även om Sävehof höjde sig i den andra halvleken så var det Lugi som kontrollerade matchen. Zoran Roganovic, tolv mål i första kvartsfinalen, var fortsatt briljant hos Lundalaget och satte åtta bollar i nät på tisdagskvällen. Någon vidare dramatik blev det därför inte. Målmässigt hämtade Sävehofin delar av försprånget men det var aldrig riktigt nära. Slutresultatet skrevs till 26-29, vilket innebär 1-1 i matcher.

ANNONS

Noterbart är att samtliga matcher lagen emellan den här säsongen har slutat med bortaseger. Ett gott tecken för Sävehof?

– Vi skojade om det i omklädningsrummet att i nästa match har vi bortafördel, haha. Nä men det är konstigt att det har blivit så, säger Ottosson.

Hur går ni vidare nu?

– Vi har vår grundidé och måste fortsätta tro på den. Det är en ny match och nya möjligheter. Vi vet vilka det är som står på andra sidan och vi vet att vi kan slå dem.

ANNONS