Hilmersson: "Signell kan ta Sverige riktigt långt"

Lurigt motstånd, en jobbig start och upplagt för svensk panik? Nej, inte den här gången, inte det här laget. Henrik Signell har tillfört ett lugn som kan ta Sverige riktigt långt i OS.

ANNONS
|

Sydkorea har gått till minst semifinal i alla OS sedan 1984 och hade vunnit nio av elva OS-möten med Sverige inför måndagens match.

Och det såg ut att bli en riktigt otäck match, de kvicka sydkoreanerna spelade med finess och fart och bjöd på några riktiga delikatesser under inledningen.

Sverige såg trögt ut, och Johanna Bundsen i mål gjorde knappt en räddning.

Så Henrik Signell agerade, tog en timeout – och bytte målvakt. Och på något vis måste han ha ingjutit både lugn och mod i de svenska spelarna, för ju längre halveleken led desto mer tog den svenska kraften och organisationen ut sin rätt.

ANNONS

Hagman var suverän på sin kant, Torstensson var som vanligt ohyggligt kraftfull och uppoffrande i mitten.

Och Sydkorea tröttnade.

Vid 21–19 i den andra halvleken stoppade Signell in en rejäl snus, och en stund senare satte Jamina Roberts 26–21. Där var det avgjort – även om Sydkorea kom lite onödigt nära igen på slutet.

Två segrar på två matcher är såklart en drömstart för Sverige, och en total motsats jämfört med London-OS då Blågult fick åka hem med fem raka segrar.

Det ser, helt enkelt, väldigt bra ut, och det jag gillade mest med dagens seger var att man inte hetsade upp sig och började chansspela när läget var lite pressat under första halvleken.

Lugnet fanns hela tiden där. Rutinen – den som världsspelare som Gulldén och Torstensson har – kickade in precis som den ska.

Härnäst väntar Ryssland. Det blir ännu tuffare. Men allt tyder på att Sverige kommer att ta sig till olympisk kvartsfinal när gruppspelets fem matcher är avklarade.

Och sen.. ja, sen kan allt hända.

ANNONS