Adda Walther dominerade målskyttet.
Adda Walther dominerade målskyttet.

Heid-seger i första kvarten

ANNONS
|

Tolv mål av Adda Walther och ett stabilt försvarsspel av bland andra Annika Smidje var två av faktorerna bakom Heids något överraskande seger i den första kvartsfinalen mot Skuru (30-22).

- När man har tagit sig till kvartsfinal så är det klart att man måste tro att man kan vinna, men de slutade ändå trea i tabellen, så det är klart lite oväntat, säger Heids tränare Andreas Johansson om hemmasegern.

Heid lyckades också kontrollera Skurus Karin Strömberg relativt bra och bjöd dessutom, enligt Johansson, på ett gediget försvarsspel.

- I dag kändes det verkligen som att det flöt på. Det är klart att de kanske chansade lite och att det är därför siffrorna blev så stora, men det blev ändå ganska stabilt för oss, säger han.

ANNONS

Härnäst väntar två bortamatcher i rad, och sedan ytterligare en hemmamatch.

- De är erkänt starka hemma, så det gäller att vi gör minst en lika bra insats där för att kunna vinna ytterligare en match, säger Johansson.

Nästa match spelas på fredag och fram till dess skall Heid först njuta lite av segern och sedan se till att få till några bra träningar.

- Och så får vi försöka klura ut vad de kommer att hitta på för att få en annan matchbild i nästa match, säger Andreas Johansson.

ANNONS