Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/21

Här skriver Sävehof historia

Sävehofs damer skrev historia på onsdagskvällen.  För 25:e året i rad är Partillelaget i semifinal. - Historia och samtid i skön förening, säger Stefan ”Abbe” Albrechtson, stolt klubbdirektör.

 

Den imponerande och unika bedriften att ha nått semifinal för 25:e året i rad fullbordades genom att Heid utklassades med 35-16 i det tredje och avgörande kvartsfinalderbyt.

Semifinalerna inleds sista helgen i april.

Sävehof ställs mot Skuru, ett val som gjordes på onsdagskvällen.
– Det är bara bra lag kvar - vi har vägt för- och nackdelar och kommit fram till att Skuru passar oss bäst, säger Henrik Signell, Sävehofs tränare.
Den imponerande och unika bedriften att ha nått semifinal för 25:e året i rad fullbordades genom att Heid utklassades med 35-16 i det tredje och avgörande kvartsfinalderbyt.

"Otroligt starkt"

Resan tog sin början 1991 då Sävehofs damer tog sig  till högsta serien. Där har Partillelaget hållit sig kvar och siktar nu på sitt 13:e SM-guld, det nionde på raken om Sävehof står som segrare efter finalen i Malmö den 27:e maj. 
Om konststycket att ännu en gång vara klar för semifinal säger klubbdirektören Stefan ”Abbe” Albrechtson:
– Med lite perspektiv är det förstås otroligt starkt, jag tror inte att det finns motsvarande bedrift inom svensk lagidrott, säger han stolt och fortsätter:
– De häftiga är att historien speglar samtiden, att vi hela tiden, år efter år, är med i toppen, säger han.

Tidigt ute med flickhandboll

Förklaringarna till framgångarna är flera – en av dem är att Sävehof var tidigt ute med flickhandboll och satsade på bredd, inte minst via skolorna.
– Vi har haft många kunniga och engagerade ledare som har betytt mycket för klubbens framgångar, säger ”Abbe” som precis som vanligt fanns på plats när det blåstes till match i Partille arena.
En match där Sävehof drog i gång i rasande tempo – efter knappt åtta minuter stod det 6-0.
– Vi tryckte på rejält och fick kanske några väl enkla mål, å andra sidan tycker jag att vi spelade effektivt, säger Emma Ekenman-Fernis som svarade för tio av målen.
Efter dryga kvarten stod det 11-2 till hemmalaget. En som starkt bidrog till det var målvakten Johanna Bundsen som spikade igen och hade 80 i räddningsprocent under den första halvlek som hon spelade.

"Väldigt nöjd"

Paussiffrorna skrevs till 19-4. I andra halvleken mattades Sävehofs spel något.
– Det är svårt att säga varför det blir så, det borde vara tvärtom när man har farten uppe, men på något sätt är det som om energin avtar, säger Emma Fernis.
Samtidigt tog Heid för sig mer i den andra halvleken.
– Vi biter ifrån bättre och är mer effektiva i avsluten, säger Camilla Hultgren Dahlberg, tränare i Heids vars säsong nu är avslutad.
– Som helhet är jag väldigt nöjd med vår insats. Många tippade oss sist – och vi gick till slutspel. Nästa säsong blir vi ännu bättre, säger hon. 


 

Mest läst