Flodman: Som att möta en vägg

Alingsås brukar vara starka på hemmaplan. Men när Ystad kom besök under onsdagskvällen föll man handlöst efter storspel av gästernas målvakt, Anders Persson.…– Det var som att möta en vägg, säger Andreas Flodman.

|

Med både kapten Max Darj (korsbandsskadad) och Oscar Bergendahl (avstängd efter ett rött kort mot Sävehof) borta såg det tungt ut för Alingsås inför hemmamatchen mot Ystad.

Och det började inget vidare för serietvåan, som hade stora problem att överlista gästernas målvakt, Anders Persson.

Men i halvlekens slutskede fick hemmalaget ett gyllene läge att gå ikapp vid ställningen 9-11. Gästerna åkte på dubbla utvisningar, men mer än ett straffmål från Andreas Flodman blev det inte i det numerära överläget.

I den andra blev målsumpandet än värre hos hemmalaget och med Lukas Nilsson och Kim Andersson på strålande spelhumör gick gästerna fram till en sexmålsledning redan efter fem minuter.

Anförda av Nilsson, nio mål, och Andersson, sju mål, fortsatte gästerna sedan att trumma på medan Alingsås gick mållösa under 18 minuter i en match som slutade med Ystadseger, 19–27.

– I perioder spelar vi helt okej tycker jag och kommer till bra lägen. Men det klart att man tappar energi när deras målvakt spelar som han gör. Det var som att möta en vägg stundtals, säger Flodman.

Förlusten var Alingsås blott andra på hemmaplan den här säsongen, men trots poängtappet behåller laget sin position i tabellen.