Försvarsklippan skadad – styrde klacken istället

ANNONS
|

De 2308 åskådarna på plats i Estrad arena fick se spänning ända till slutsignal. En av mest ovana läktarbesökarna var Fredrik Teern. Normalt brukar han styra och ställa nere på planen, men efter att i en duell med Jonas Larholm i senaste semin ha dragit av ett muskelfäste fick han följa söndagens tredje semifinalmatch från sidan.

– Det är såklart jobbigt. Man vill gärna vara med och konkurrera. Sedan är det fantastiskt skönt att vi vinner, oavsett om det är jag eller någon annan på planen, säger han.

Tillbaka om sju månader

Skadan är så illa att operation och därefter runt sju månaders rehab väntar. Fram till dess får han hålla till godo med att sköta trummorna i hemmaklacken. Vilket han skötte med den äran denna gång.

ANNONS

– Det kändes rätt så bra. Jag tyckte jag höll taken. Gitarr är väl mitt instrument egentligen, så jag har spelat väldigt lite trummor. Men man får bidra så gott man kan, säger han.

Vad tycker du om stödet ni ger?

– Jag tycker det var bra ös. Det är lite svårt att höra från läktaren men på planen vet man att det är en jäkla kuliss när man spelar här. Jag tyckte det var fullt ös där jag stod i dag i alla fall.

Hur var det att uppleva matchen från sidan?

– Det är skittråkigt att inte kunna vara med. Jag tycker det blir lite väl spännande. De är bra och kommer ikapp. Det är skönt att vi lyckas knyta ihop säcken.

ANNONS