Försvarsgeneralen inte orolig

ANNONS
|

I sju mästerskap har Tobias Karlsson varit en viktig kugge i den svenska defensiven. Försvarsspelet har genom året varit Sveriges signum och trots att Sverige stundtals blev utspelade i genrepsförlusten mot Danmark, 19-28, är han säker på att det kommer att vara det även den här gången.

-Vi fick ju ett bra svar på hur vi inte ska spela, säger Tobias Karlsson skämtsamt. -Vi måste spela väldigt disciplinerat, väldigt snålt. Vi får inte ge bort någonting gratis. Ser man till de här matcherna så håller vi oss ändå till det vi har kommit överens om, vilket är väldigt viktigt, och sen får vi till stor del de avslut vi vill ha mot oss.

Tre debutanter

Den svenska truppen innehåller tre mästerskapsdebutanter (Anton Halén, Viktor Östlund, Markus Olsson) och ytterligare tre spelare som inte gjort fler än två mästerskap på seniornivå. Inför VM har Sverige förlorat två matcher mot Danmark, samt vunnit mot Island respektive Slovenien.

-Det känns som ett spännande lag och det har vi visat i de andra träningsmatcherna att vi kan uppnå mycket i det här laget. Men vi vet också att det är en tunn linje och ett oerfaret lag och det behövs inte så jättemycket för att det ska gå åt andra hållet om vi inte håller skärpan hela vägen. Lägstanivån är alltid en akilleshäl när man har ett lag som är ungt och oerfaret.

Viktiga "gamlingar"

TT: Hur viktiga blir ni äldre och mer erfarna i det läget?

-I alla sammanhang är det viktigt, både på planen och utanför. Qatar är en helt annan del av världen och det kommer vara väldigt mycket som inte kommer att vara som det brukar. Så det tror jag kommer ha en stor inverkan på hur vi lyckas tackla det.

Sverige spelar sin första match i VM mot Island på fredag.

ANNONS
ANNONS