Förlust för Alingsås mot Hammarby

Det blev en tung start direkt efter EM-uppehållet för Alingsås. Serietvåan föll tungt mot slutspelsjagande Hammarby.

|

Alingsås har stått för en stark säsong och inför EM-uppehållet parkerade Mikael Franzéns manskap på en stabil andraplats i tabellen. Men när det var dags för återstart efter landslagsturneringen blev det inte alls särskilt lyckat för fjolårsfinalisten.

Borta mot Hammarby, som placerar sig precis utanför slutspelsplats, blev det förlust med 19–23.

Och att aftonen skulle sluta med seger för stockholmarna och tungt nederlag för bortalaget var det inte mycket som tydde på tidigt i matchen.

Alingsås öppnade starkt i Eriksdalshallen och med kvarten spelat var det ledning med 7–3 för gästerna där Felix Claar bjöd på storstilat skytte.

Den målmässiga marginalen höll sig också till paus, då ställningen var 11–7 i gästernas favör.

Bajen lyfte sig efter paus

Men i den andra halvleken började det annars ofta så stabila Alingsås-maskineriet att hacka. Hammarby kom sakta med säkert tillbaka i matchen, och även om det var tremålsledning för Claar och gänget med kvarten kvar hade hemmalaget vittring.

Nio minuter före slutet var så vändningen fullbordad när Andreas Halvarsson skickade in 19–18. Och efter det var Bajen klart starkast.

Alingsås mäktade bara med en fullträff till och Hammarby kunde spela hem två poäng.

Dystra miner var det också för ett annat västsvenskt lag i samband med återstarten. Aranäs, där stjärnan Pontus Mellegård bytt Kungsbacka-laget mot Redbergslid under uppehållet, ställdes mot topplaget Malmö på hemmaplan. Och mot skåningarna hade Aranäs inte mycket att sätta emot.

Slutsiffrorna skrevs till 27–20 i Malmös favör.

Aranäs är i och med förlusten fortsatt trea från slutet i tabellen.