Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Enkel premiärseger för Alingsås: "Aldrig hotad"

Alingsås började på bästa sätt – med en seger. För det kan man tacka målvakten Richard Frisk och åttamålsskytten Andreas Flodman.… – Segern var aldrig hotad, säger Flodman.

RICOH: 23
ALINGSÅS: 26

Det var Ricoh som tog ledningen hemma mot Alingsås när Troels Vejby Jörgensen gjorde 1–0 efter drygt en minuts spel. Det skulle ta åtta minuter innan Alingsås kunde ta ledningen när Wictor Bernhager satte 5–4 till bortalaget. Efter det släppte aldrig Alingsås på sin ledning och kunde vinna premiären – även om det blev lite nervöst på slutet. 
– Vi började ganska bra och fick till kontringsspelet och andrafasen rätt så bra och gör det i stora sett bra i första halvlek. Sen blir vi lite sämre i andra men vi knyter ändå ihop säcken, säger Andreas Flodman.

Varför blev det sämre i andra?
– Det är svårt att säga ... det brukar ändå bli tajta matcher när vi möter Ricoh av någon konstig anledning. Det var mycket folk på läktaren och bra tryck och vi gick ner i deras tempo där i andra men segern var aldrig hotad, säger han och fortsätter.
– Sen har vi Frisk (Rickard) att tacka, han gjorde en hel del räddningar i andra.

Om du tackar Frisk så borde väl han tacka dig? Åtta mål direkt i premiären?
– Det var rätt tacksamma lägen, säger han och tystnar.
– Jag sitter ju i bussen på väg hem nu med lagkamraterna här så man får tänka på vad man säger nu, säger han och skrattar.

Låter som att det är ganska go stämning i Alingsås?
– Jo, jo. Det är högt i tak här och man kan verkligen säga vad man tycker och så.

Skönt att vara igång nu?
– Absolut, det är ju det här vi har gått och väntat på och att starta med en seger är verkligen inte fel.

I nästa omgång väntar IFK Skövde på hemmaplan för Alingsås. Ett möte i Estrad Arena i Alingsås som Andreas Flodman redan ser framemot.

– Nu är man igång och vill bara spela matcher. Men det är ändå skönt att det är några dagar dit, vi har en del att jobba på fortfarande, säger han.

Mest läst