Emma Fernis tar för sig i Sävehof

Landslagsaktuella Emma Fernis i Sävehof spökar för Skuru. Vid lördagens seger gjorde hon nio mål varav sex på straff. Precis som i vårens SM-final.

ANNONS
|

Och det är inte bara den spelbegåvade 20-åringen som ställer till det för Skuru.

Hela Sävehof är ett skynke för Nackalaget eftersom det snart gått tio år sedan klubben senast vann över Partillelaget.

På lördagen kom den 23:e förlusten, den första i Partille arena.

Fram till halvtid, då hemmalaget ledde med 12-10 var det hyfsat jämnt. Den andra halvleken inledde Sävehof med ett ryck och fick med Jamina Roberts i spetsen dessutom till lite lekstuga på slutet. Slutresultatet skrevs till slut till 27-19.

En av huvudaktörerna i Sävehof var alltså Emma Fernis.

Hon kom till Sävehof från Spårvägen inför 2015, gjorde en bra säsong och har inlett den nya ännu bättre.

ANNONS

Förklaring?

- Fysträningen har gjort mig starkare i både kropp och huvud. Jag orkar mer fysiskt och klarar att tänka längre och smartare. Det gör att jag presterar bättre vilket i sin tur leder till att jag får spela mer, något som innebär att självförtroendet växer och jag vågar ta för mig mer. Dessutom har jag under senare tid mer renodlat fått spela på kanten som högersexa, en roll där jag trivs och presterar som bäst.

Svårare än så är det alltså inte…

Emmas spel har fungerat så bra att det lett till en landslagsplats. På måndag bär det i väg. Först till Landskrona på läger sedan till Polen för matcher.

Tränaren i Sävehof, Henrik Signell, är också förbundskapten för landslaget.

För- och nackdelear med det?

- Är jag bra i klubblaget kan det kanske vara till fördel, likväl som det kan vara en nackdel om jag inte är det. Men eftersom han tar ut den bästa truppen så gäller det att vara på topp hela tiden, säger hon.

Hennes specialitetpå senare tid har blivit straffar. I matchensatte hon sex av sju möjliga.

- Den sista var lite klantig, jag sköt på henne…Men jag gillar den utmaning som det innebär att lägga straffar och tränar extra på det vid varje pass.

ANNONS
ANNONS