EHF stoppade klackens regnbågsflagga

IFK Kristianstads lagkapten Olafur Gudmundsson spelar med regnbågsbindel i Handbollsligan. I Champions League får han inte bära den. Under lördagen stoppade dessutom EHF Kristianstadklackens regnbågsflagga.
– Det är pinsamt. Det handlar om människors lika värde, säger klackens vice ordförande André Sjöberg till Sportbladet.

ANNONS
|

IFK Kristianstad är efter SM-guldet svensk representant i herrarnas Champions League-handboll.

Under lördagen tog de emot storlaget Barcelona i Kristianstad arena. Hemmalagets kapten fick i matchen inte använda den regnbågsbindel han bär på armen i Handbollsligan. Detta för att EHF (Europeiska handbollsförbundet) förbjudit användandet av den i sina turneringar.

I lördagens match stoppade EHF dessutom Kristianstads supportrar att ta ställning.

"100 år bakåt i tiden"

EHF ska enligt Sportbladet ha tvingat hejarklacken Södra Kurvan ta ner den regnbågsflagga de alltid har på läktaren.

– Vi fick inte ens ha den i klacken. Då hade vi blivit anmälda. De hotade med böter, säger André Sjöberg, vice ordförande i Södra Kurvan, till tidningen.

ANNONS

– Det är pinsamt. Det handlar om människors lika värde för oss i Södra Kurvan. Vi måste stå upp mot EHF som är 100 år bakåt i tiden.

Enligt Sportbladet kan beslutet att stoppa regnbågsflaggan bero på att matchen var "veckans match" på EHF:s streaming-kanal.

Själva matchen? Även den blev en besvikelse för Kristianstad som förlorade med hela 25-44 vilket innebar lagets tredje raka förlust i Champions League.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS