Camilla Hultgren Dahlberg.
Camilla Hultgren Dahlberg. Bild: PETTER ARVIDSON

Efter tuffa hösten – Heid-tränaren lämnar

Efter en tuff höst i SHE lämnar BK Heids huvudtränare Camilla Hultgren Dahlberg sin post.
– Det finns lite olika tankar hos spelare och Camilla och klubben om hur saker och ting ska drivas på, säger klubbens ordförande Olle Fogelin.

ANNONS
|

BK Heid ligger tia i SHE med fem inspelade poäng på nio matcher hittills under säsongen. Nu meddelar klubben att huvudtränaren Camilla Hultgren Dahlberg lämnar uppdraget.

– Det har gjorts en utvärdering under EM-uppehållet och det finns lite olika tankar hos spelare och Camilla och klubben om hur saker och ting ska drivas på. Då har vi gemensamt, Camilla och klubben, kommit fram till att det kanske är bäst att vi skiljs åt i just den rollen, säger klubbens ordförande Olle Fogelin till GP.

– Vi kom tillsammans fram till att det bästa är att vi går skilda vägar, ett beslut som är tungt att ta efter flera år tillsammans men detta blir bäst för alla parter, säger Hultgren Dahlberg, som tillträdde som huvudtränare säsongen 2016–17, till klubbens hemsida.

ANNONS

Enligt Fogelin handlar Hultgren Dahlbergs avhopp delvis om det tuffa tabelläget.

– Det är naturligtvis så att placeringen i serien är inte optimal och det finns många olika orsaker till det. Det är inte bara Camilla det hänger på utan på hela spelartruppen och det jobbet vi gör tillsammans.

LÄS OCKSÅ: Här är Göteborgs 25 största handbollslöften

Kvar i klubben

Hultgren Dahlberg lämnar rollen som huvudtränare för damlaget direkt men kommer finnas kvar i klubben i andra roller.

– Hon är kanslist och jobbar en hel del på ungdomssidan. Vi är väl inte helt färdigdiskuterade om hur en roll ser ut, säger Fogelin.

Vem som kommer ta över rollen som huvudtränare är inte klar och det är inte heller klart om klubben kommer rekrytera någon utifrån eller flytta upp någon som redan finns runt laget.

– Vi jobbar på det. Vi har personer hos oss som sköter det kortsiktiga jobbet framåt och kanske säsongen framåt men vi kommer naturligtvis hitta någon mer permanent lösning.

Heids nästa match spelas den 21 december då det väntar derby mot Önnered.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS