Efter jätteknallen - Aranäs föll tungt

En jätteskalp mot Kristianstad senast – men mot Guif räckte Aranäs inte till.

|

I den senaste omgången stod Aranäs för en jätteknall när man sänkte svensk handbolls stormakt de senaste åren, Kristianstad, med 35–29 inför en kokande hemmapublik i Aranäshallen. I går var det dags för en ny tuff drabbning för Kungsbacka-laget när mittenlaget Guif kom till västkusten.

Inledningsvis såg det ut som att det skulle kunna bli en ny hemmaskalp för Aranäs. När Martin Lindell, 13-målsskytt senast, dunkade in 5–2 efter drygt elva minuters spel pekade mycket på att hallänningarna var på väg att koppla ett ordentligt grepp om matchen.

Men gästerna ville annat och när lagen gick till halvtidsvila hade tillställningen svängt till Eskilstuna-lagets fördel. 11–14 på resultattavlan.

I den andra halvleken närmade sig Aranäs målmässigt vid några tillfällen – men Guif lyckades gång på gång svara. Till slut orkade inte hemmalaget komma tillbaka och gästerna kunde ganska komfortabelt avgå med segern 29–23.