"Det kommer bli jäkligt fräckt"

Den 17 september är det seriepremiär för Sävehof i Partille arena. Nu är bygget inne på sluttampen och under torsdagen fick spelarna en rundtur i sin blivande hemmaborg.– Det här kommer att bli jäkligt fräckt, säger Eric Forsell-Schefvert.

ANNONS
|

Iklädda skyddskor, neongula västar och hjälmar traskar spelarna och ledarna i Sävehofs herrlag genom korridorerna i det som i höst ska bli föreningens nya hemmaarena.

Inne i omklädningsrummet luktar det målarfärg, det saknas takplattor och förutom bänkarna är det inte mycket som påminner om ett ställe där Sävehofspelarna kan förbereda sig inför match. När sedan marknadschef Mats Janson berättar att det inte är exklusivt för laget mumlas det lite besviket bland spelarna.

– Om det är en jättekonsert här kanske vi måste lämna det för logeutrymme, säger Janson, men flikar snabbt in att det bara handlar om ett fåtal gånger per år.

ANNONS

– Vi kommer möjligen att få finna oss i att flytta vår matchdag om exempelvis Miriam Bryant kommer hit. Det vore en katastrof om vi skulle bli tvingade att spela någon annanstans, men vi har fått besked från kommunen att de inte finns ett speciellt stort behov av att ha massor av arrangemang här och det är inget vi är oroade över, säger Janson.

När spelarna sedan kliver in på planen är det däremot helt andra tongångar. Olle Forsell-Schefvert ger ifrån sig ett glädjetjut, målvaktstränare Fikret Handan undrar över parkeringen och Niclas Fingren ser nöjd ut efter att fått klart för sig att det kommer finnas en ståplatsläkare.

– Klart man är intresserad, säger Fingren. Det ska bli riktigt kul och det är spännande att vi i Sävehof kan få förmåner som andra elitserielag inte har.

Förra säsongen hade herrarna ett snitt på 1173 åskådare per match och damerna 760. I den nya arenan finns det plats för 4200 åskådare, vilket blir en utmaning för Sävehof att fylla.

– Det finns möjlighet att dra ner ett draperi framför den övre läktaren och då kommer det kanske in 2500 personer. Det är dit vi siktar gällande herrarnas snitt och runt 1000 åskådare på dammatcher, säger Mats Janson.

ANNONS

I augusti kommer Sävehof få börja träna i den nya hallen och även spela träningsmatcher. Sedan är det seriepremiär den 17 september och det råder inga tvivel om att det ska vara fullt hus då.

– Jag tror att många sitter och väntar på att den ska bli klar och jag är säker på att det kommer bli mycket folk, säger Fingren och får medhåll av Eric Forsell-Schefvert.

– Den ska bara vara fylld. Annars blir det nog tråkiga rubriker. Det här kommer att bli jäkligt fräckt för Sävehof.

Fakta: Partille arena

Invigs: 16 september. Dagen efter är det seriepremiär för både damerna och herrarna i Sävehof.

Vad: A-hall för handboll och konserter, B-hall, bowlinghall, gym, restaurang, kafé, kontorslokaler, konferenslokal och VIP-utrymmen.

Publikkapacitet: 4200 för handboll. 5000 för konserter.

Ägare: Kommunala bolaget Partillebo

ANNONS
ANNONS