Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/3

"Det är ju det här jag har längtat efter"

Handbollssäsongen närmar sig med stormsteg och efter ett hundår i handbollsallsvenskan är Önnereds HK tillbaka i SHE för att stanna. – Det ska bli svinkul, det är det här jag har väntat på, Jessica Ehrnbring.

Det räckte med en säsong i den näst högsta ligan för Önnereds HK, Göteborgslaget spottade i nävarna, vann Allsvenskan och om lite mer än en vecka är det återigen dags för spel i SHE.

– Det ska ju bli svinkul alltså, det är ju det här jag har längtat efter. Jag var ju riktigt nere efter att vi åkte ut mot Boden i kvalet. Jag är ju en av de äldre så man funderade på att lägga ned, men har man dragit ner laget får man ju faktiskt hjälpa till och ta upp dem igen, skrattar Jessica Ehrnbring.

För ÖHK handlar allt om att bli kvar i SHE och enligt niometersskytten har man alla möjligheter att få stanna i handbollens finrum.

– Jag har ingen gissning på vem som kommer åka ut, men jag vet att det kommer bli tufft. Man kommer lika gärna kunna sluta sexa som att man kan komma på en tiondeplats.

"Känns väldigt bra inför starten"

För inspiration kan Önnereds HK blicka mot förra årets nykomlingar i SHE, Boden och Skara HF. Det förstnämnda laget från Norrbotten stod för en imponerande säsong där nykomlingarna bara var fyra poäng från slutspel. Dessutom höll sig Skara HF kvar efter kvalstrid mot Kungälvs HK.

– Det krävs ju väldigt mycket, men jag tycker att vi har haft en bra försäsong och vi ligger bra till fysiskt. Så det känns väldigt bra inför starten.

Med sina tolv säsonger inom elithandbollen är Jessica Ehrnbring kanske den mest rutinerade spelaren i Önnereds HK. Något som kan komma bli viktigt när nivån höjs den 15:e september då det är dags för SHE-spel igen.

– Det är ju alltid bra när det finns både rutin, blandat med nytt och fräscht. Det är klart att rutin spelar in när det blir tajta matcher och mycket publik.

Många nya ansikten

Inför säsongen har klubben gjort en del värvningar, samtidigt som man behåller stommen som var med och tog upp laget till SHE. Bland annat har man tagit in danska Ida Langbo Mikkelsen med erfarenheter från danska ungdomslandslaget, samtidigt som man värvade Sävehof-talangerna Louise Karlsson och Malin Sandberg.

Dessutom har man en ny huvudtränare i Hamed Khazrai.

– Vi har ju väldigt mycket nya spelare, men samtidigt kvar många av de som fick mycket speltid förra säsongen, så det känns bra.

Hur ser du på dagens ÖHK, jämfört med det som degraderades?

– Man tar konkurrensen på ett annat sätt nu, även de unga nya vill ha en plats. Även om jag har spelat flera säsonger vill man ta min plats och det är ju så det ska vara.

Se mer från - Önnered HK
Mest läst