Deppigt i Önnered - säsongen är över

Säsongen är över för Önnered. En bra första halvlek räckte inte. I den andra kom raset och Skuru kunde relativt enkelt vinna den tredje kvartsfinalen med 30-23.

|

Vinna eller försvinna var utgångsläget när Önnereds damer stegade in i fullsatta Nacka bollhall på onsdagskvällen.

Två raka vinster för Skuru i slutspelet innebar att Göteborgslaget var tvunget att segra om inte säsongen skulle ta slut.

Och Önnered började matchen riktigt bra.

Bra försvarsspel som brukligt – men också en vass offensiv där lagkaptenen Jessica Ehrnrbring var riktigt het och stänkte in fem mål i den första halvleken.

Totalt gjorde hon elva mål – nästan hälften av Önnereds totala målproduktion i matchen.

-Jessica Ehrnbring har gjort ett fantastiskt slutspel – överhuvudtaget är det här hennes hittills bästa säsong, både som spelfördelare och målskytt, berömmer tränaren Hamed Khazrai.

Den underhållande tredje kvartsfinalen präglades inledningsvis av kamp i högt tempo.

Det var tufft och jämnt och Önnered hade faktiskt ledningen vid tre tillfällen – vackrast var det när 9-10 blev till: Mirandra Nasser i målet gjorde en kanonräddning och skickade blixtsnabbt upp bollen till Viktoria Larsson som vackert drog den i mål.

Med två och en halv minut kvar av kampen stod det 12-12 – men när domaren blåste för pausvila hade hemmalaget ryckt med två mål och ledde följaktligen metchen med 14-12.

Det var början till slutet.

För i början av andra kom raset för Önnered.

På åtta ödesdigra minuter förvandlades den jämna matchen till ett, skulle det visa sig, ointagligt övertag för Skuru .

Hemmalaget hade plötsligt ledningen med 22-14 och gästerna tycktes inte riktigt förstå vad som hänt.

Även om Önnered hämtade sig efter chocken och spelmässigt försökte kriga sig sig tillbaka i kampen så blev miserabla inledningen av den andra halvleken oerhört kostsam.

Skuru höll undan och minut efter minut försvann förhoppningen om den fjärde match som skulle kunna ge Önnered nytt liv i finalserien.

I stället tog det slut där och då.

Skuru vann till slut med sju bollar – och är nu i semifinal efter att ha vunnit kvarten i tre raka.

När spelarna i Önnered deppat klart kan de ändå se tillbaka på en bra säsong – klubben var tillbaka som nykomling när serien drog i gång i höstas.