"Bland de sjukaste matcher jag har spelat"

Sju måls underläge och mindre än 13 minuter kvar. När säsongen såg ut att gå mot sitt slut slog Sävehof till med en makalös vändning i den tredje kvartsfinalen. – Bland de sjukaste matcherna jag har varit med om, säger Viktor Ottosson.

|

Det har varit svängiga tillställningar, där både RIK och Sävehof har hämtat upp svåra underlägen och tappat stora ledningar, under de två inledande matcherna i kvartsfinalderbyt. Men den vändning som Sävehof bjöd på i Lisebergshallen under söndagseftermiddagen var något utöver det vanliga.

– Jag vet knappt vad jag ska säga, det är helt galet det här, säger Sävehofs Viktor Ottosson.

RIK, som inför mötet hade 2-0 i matcher och därmed matchboll i kvartsfinalen, hade med drygt 13 minuter kvar ledningen med 29-22. Då såg mesta mästaren ut att gå mot en överlägsen seger och avancera vidare till klubbens första semifinal på många år. Men Sävehof hade inte gett upp. Gästerna tog ett sista krafttag och med två minuter och 30 sekunder kvar av matchen var det utjämnat till 30-30.

"Ville lämna hallen"

Slutminuterna blev sedan högdramatiska. Sebastian Karlsson gav Sävehof ledningen innan RIK:s gigant i matchen, Jonathan Carlsbogård, som stod för tio fullträffar, kunde utjämna. Jonas Larholm svarade dock med att sätta 31-32 strax efter. Med sekunder kvar fick Emil Mellegård ett läge att utjämna, men han missade ur snäv vinkel. Sävehof-spelarna kunde sträcka armarna i luften och glädjas åt att ha reducerat kvartsfinalserien till 1-2 i matcher.

– Från att med kvarten kvar bara vilja lämna hallen - till total eufori, beskriver Ottosson känslorna efter vändningen.

Han fortsätter:

– Det är sjukt vad humöret kan vända på tio minuter och hur mycket sport kan göra.

Är du förvånad över Redbergslids avslutning?

– De hade nog samma känsla som vi hade. Det här var över. De hade vunnit. Men vi fick några viktiga räddningar och ett par snabba kontringsmål som gjorde att vi fick kontakt, och alla vet att det är lättare att spela handboll i med- än motgång.

På tisdag spelas den fjärde kvartsfinalen, i Partille arena. RIK är fortsatt i ledning, 2-1 i matcher.