Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Beskedet tog hårt på Bagarn - nu jagar han revansch

  Drygt tre månader ha gått sedan Magnus "Bagarn" Johansson sparkades från tränarjobbet i Sävehof. – En rejäl smäll och en stor omställning. Men nu blickar jag framåt, säger han.

  Om beskedet hade kommit i fjol så hade kanske inte så många reagerat.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Det var då Sävehofs herrar missade slutspelet för första gången på sexton år.

  Men i år?

  Sävehof gjorde som helhet en stark säsong och gick till slutspel där man föll i semifinal mot mästarna Kristianstad. 

  Reagerade starkt

  Så en av de som reagerade starkast på beskedet var "Bagarn" själv.

  - Det var som den berömda blixten… Jag var inte beredd. Den första tiden var chockartad, jag var bedrövad, ledsen och besviken, säger han.

  Någon djupare förklaring tycker han sig inte ha fått.

  Det talades om en ny organisation, om en ny satsning och om behovet av ny röst – och visst nämndens den misslyckade fjolårssäsongen. Men inte så mycket mer.

  - Att få sparken på den här nivån ingår på något sätt i spelet, det är smällar man får ta. Men jag hade gärna fått beskedet tidigare, det hade underlättat för mig i sökandet på ett nytt tränarjobb. Så sent på säsongen är de flesta organisationer på elitnivå satta och klara, säger han.

  Skägget har växt

  Inställd på att det är först nästa säsong som han förhoppningsvis är tillbaka som tränare i en elitklubb har han låtit såväl skägg som perspektiv växa. Den gångna sommaren har gett honom tid att fundera.

  - Det hart varit en stor omställning med många tankar kring en själv och det man håller på med. Allt är förstås inte negativt. När vardagen rusar på, när man går från händelse till händelse, finns inte alltid tiden, eller behovet, att tänka efter, säger han och fortsätter:

  - Men när tillvaron förändras så påtagligt får den också andra värden, ett annat djup. I den processen har min sambo och mina pojkar varit ett stort stöd. Inte minst har mina vänner betytt mycket, de som stått på sig, tvingat ut mig på golfrundor och annat, de som helt enkelt funnits där när det varit tungt. De har betytt mycket, betonar han.

  Söker revansch

  Efter smällen som knockade men inte fullständigt golvade honom är "Bagarn" uppe igen. Och som den vinnarskalle han är vill han ha revansch. Målet är tydligt: Johansson ska tillbaka som tränare.

  -  Nyligen ryckte jag med kort varsel och under kort tid in och hjälpte en klubb utanför Stockholm med träningen. Det var härligt att känna engagemanget från spelarna och det var gott för självförtroendet att vara tillbaka på banan och se att ens kunskaper var till nytta, säger han.

  Längtar efter ett lag

  När hösten närmar sig och mörkret breder ut sig allt tidigare om kvällarna så räknar han med att längtan efter att komma in i en hall och träna ett lag ska tränga sig på.

  - Jag har hållit på så länge med den här sporten att den blivit en stor del av mitt liv, det är oundvikligt att inte sakna den. Inte minst ger handboll på elitnivå kickar som är svåra att ersätta och som jag saknar väldigt mycket. Så visst, det kommer säkert att kännas, säger han och fortsätter:

  - Samtidigt är jag väldigt glad att jag har min tjänst som instruktör på handbollsgymnasiet. Att träna och lära unga killar och tjejer är väldigt roligt och ger mig väldigt mycket tillbaka, säger han. 

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.