Aranäs vände och skrällde mot topplaget

Vilken vändning, Aranäs!  Målvakten Daniel "Berka" Bergqvist, 30, storspelade när topplaget Ystad besegrades med 24-19 -Vår bästa match hittills, berömmer tränaren Toni Johansson efter skrällen.

|

När det stod 11-6 till gästerna i första halvlek var det nog en och annan i publiken som befarade att Ystad skulle behållagreppet och vinna.

Men Aranäs ville annat och krigade sig in i matchen.

-Spelmässigt tycker jag att vi var riktigt bra i första, det var bara målen som fattades, säger Toni Johansson.

Inledningen var jämn, efter drygt elva minuter var det lika, 4-4. Därefter ryckte Ystad,bland annat efter storspel av 35-årige målvaktsveteranen Anders Persson.

I slutet av halvleken började dock Ystad tappa greppet, Aranäs närmade sig och i paus ledde Skåningarna bara med tre mål, 9-12.

Något skönspel i matchen det aldrigfrågan om– däremot mycket vilja och kamp och en hel del spänning inför de 1 150 som kommit till Aranäshallen.

Inte minst visade Aranäs kraft och viljai den andra halvleken.

Ystads offensiva spel stod inte att känna igen. Skåningarnas första mål kom efter tio minuter, det andra åtta minuter senare...

En som starkt bidrog till Aranäs vändning i andra var målvakten Daniel ”Berka” Bergqvist. Hanvisade hög klass ochmer eller mindre stängde igen när Ystads anfallare med Kim Andersson i spetsen förtvivlat försökte göra mål.

- "Berka" var fantastisk i dag och har en stor del i segern, säger Toni Johansson.

Rutinerade lagkaptenen Bergqvist sprider lugn bland de yngre spelarna.

- När det är timeout är det hans visdomsord man lyssnar på. Han har bra blick över spelet och är tydlig med hur han vill ha det i försvaret, säger Johansson.

Aranäs fortsatte att trumma på i andra, gick i kapp efter en knapp kvart (14-14) och gick sedan upp i ledning, 17-14 med tio minuter kvar.

Det greppet släppte inte Aranäs som till slut vann med fem mål.

-Det som gör mig extra glad är att vi gör ett bra jobb över hela banan i 60 minuter, inte minst är försvarsspelet riktigt bra i andra, berömmer Johansson.

Bra i Aranäs var också snart 21-årige Rasmus Thorbjörnsson som rörde om rejält på högerkanten.

- Dessutom stabil i straffsituationerna, känns skönt att vi har flera bra straffläggaren säger Toni Johansson.

En som nog inte tyckte att det var lika kul i Aranäshallen på onsdagen var Ystads tränare Jerry Hallbäck.

Han tränade Kungsbackalaget fram till i våras och såg till att klubben blev kvar i högsta serien innan han lämnade för att bli huvudtränare i just Ystad.

Men vid första återbesöket i gamla hemmahallen blev det förlust.