Aranäs förlorade och närmar sig kval

ANNONS
|

I januari valde Jerry Hallbäck att hoppa av jobbet som sportchef i Sävehof – för att bli tränare i lokalkonkurrenten Aranäs. I går var han tillbaka på sin gamla arbetsplats. Dessvärre fick han lämna hallen som förlorare.

- Det var en tråkig förlust. Vi började bra, men orkade tyvärr inte stå emot hela vägen, säger Hallbäck efter 26–31 mot Sävehof.

För Aranäs väntar en tuff avslutning på grundserien: Alingsås, Guif, Skövde och RIK. Vinner RIK sin match borta mot Hammarby i dag har Aranäs fem poäng upp till just RIK för att slippa kval.

- Det blir väldigt tufft, men vi jobbar vidare och har under de här veckorna gjort en del förändringar som förhoppningsvis ska ge utdelning.

ANNONS

Sävehof tog sig upp på andra plats i tabellen bakom Guif och i går spikades även speldatum för Champions Leaguemötet med AG Köpenhamn. Sävehof börjar hemma söndagen den 18 mars och avslutar i Köpenhamn lördagen den 24 mars.

- Det skulle vara så häftigt om vi kunde bjuda upp och ge dem lite motstånd. Nu har vi fått i fart på spelet både i serien och i Champions League och det ger oss arbetsro, säger Sävehofs tränare Mikael Franzén.

***

För ett par veckor sedan skrev GP att Ida Odén förhandlade om en fortsättning i Sävehof. Nu är den 24-åriga niometerspelaren gjort klart med klubben för ytterligare en säsong.

ANNONS