Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/10

Aranäs avgjorde kvaldramat

Kvaldramat är över. Aranäs spelar i Handbollsligan även nästa säsong efter att ha vunnit kvalet mot Önnered med 3-0 i matcher. För tränaren Jerry Hallbäck blev det sista matchen med gänget. – Jag känner både stolthet och lättnad, säger han med sprucken röst och tårar i ögonen, efter segern med 24-21.

För sina nio år i klubben hyllades Hallbäck med stående ovationer och stort jubel efter att ha coachat fram Kungsbackas stolthet till ännu en säsong i högsta serien.

– Jag är otroligt imponerad över killarna, det ger sig aldrig, säger han efter at ha blivit hissad och hyllad av sitt segerrusiga lag.

Efter att ha varit med om att ha åkt och upp och ner i divisionerna med sitt Aranäs, som alltid kämpat och kommit tillbaka, drar Jerry Hallbäck vidare och blir nya tränare för Ystads IF.

– Därför känns det så härligt att vi är kvar i Handbollsligan. Jag är stolt, jag är glad, jag är lättad. Nu väntar nya utmaningar, säger han.

Det var tydligt att mycket stod på spel när Önnered och Aranäs gjorde upp i kvaldramat Aranäshallen på torsdagskvällen.

På de fullsatta läktarna, nästan 1 300, var det rejält tryck från första stund och på plan tände det till i närkamperna med en gång.

Tufft, tätt och kamp om varje boll.

Var du orolig för att ni inte skulle fixa det?

– Under matchen hinner man inte tänka så mycket, men innerst inte kände jag att vi fixar det här, vi ville det så mycket.

Vid ställningen 6-6 kunde gjorde Aranäs ett litet ryck efter två snabba mål av rutinerade Tommy Atterhäll – som paradoxalt nog tränar Önnered nästa säsong…

– Det är klart, viss längtan kommer jag nog att känna, samtidigt väntar en helt ny utmaning som känns spännande att ta tag i, säger han.

Atterhäll slutar efter sju år – och 1 213 mål.

– Det har blivit några stycken… Det känns bra att lägga av när man är på topp – och skadefri, säger 38-åringen.

Hemmalaget, där bland andra Pontus Mellegård och Philip Jonsson utmärkte sig, kunde fortsätta hålla undan trots att Önnered stretade emot bra, och hade ledning i paus med 13-11.

Även i den andra höll Aranäs ett litet avstånd. Rutinen från Handbollsligan – och inte minst från ett antal kval, kan ha haft betydelse när matchminuterna blev allt färre och allvaret allt större.

Men även hos hemmalaget smög sig nerverna in. Med mindre än en kvart kvar plockade Önnered in och kvitterades till både 19-19 och 20-20.

I det läget fick Aranäs straff. Med alla blickar på sig stegade Pontus Mellegård fram till strecket för sju meter. Han gjorde inget misstag utan satte bollen säkert bakom Sebastian Abrahamsson.

Än en gång skulle dock Önnered kvittera – och det var bäddat för en riktig nagelbitare.

Men Aranäs gjorde ett nytt ryck och gick upp till 24-21 efter en ny straff av Ponuts Mellegård.

I slutet av matchen kokade Aranäshallen, publiken stod upp i bänkarna och jublade över sitt lag som även nästa säsong spelar i Handbollsligan.

Mest läst