Aranäs föll - hotas av nedflyttning

Efter en stark upphämtning var Aranäs nära att ta poäng från Sävehof. Sådana behöver nämligen Kungsbackalaget i den allt tätare bottenstriden.

ANNONS
|

Istället åkte båda poängen till Partille sedan gästerna lyckats hålla undan och segra med med uddamålet, 25-26.

– Det är klart att det är tungt. Dessvärre föll vi lite på eget grepp genom några tekniska fel som Sävehof utnyttjade, säger tränaren Toni Johansson.

Aranäs inledde starkt och ledde efter drygt fem minuter med 3-0 . Det märktes tydligt att hemmaspelarna var taggade inför uppgiften och att de vill gå in i det kvalspel som troligen väntar så taggade som möjligt.

– Det tar jag med med som positivt - det finns en otrolig kampvilja, grabbarna kör stenhårt ända in i kaklet. Det ska de ha all heder av, synd att det inte höll hela vägen, säger Johansson

ANNONS

Publiken bjöds på ett snabbt och underhållande spel - men också en hel del slarv från båda håll.

Dock var det ganska jämnt - med mindre än nio minuter kvar av den första halvleken var det lika, 11-11.

I början av den andra halvleken uppträdde gästerna med större tyngd och utökade sin ledning till 19-15.

Aranäs kämpade sig dock in i matchen - inte minst visade målvakten Erik Pettersson fin kapacitet med flera fina räddningar ock knep bland annat en straff från annars så säkre Sebastian Karlsson i Sävehof.

– Erik var väldigt duktig och räddades oss i det läget, berömmer Toni Johansson.

Pettersson, som ersatte veteranen och lagkaptenen Daniel Bergqvist redan i den första halvleken, betydde mycket för att Arnäs bet sig kvar i matchen. Framåt var det inte lika vasst hos hemmalaget - dock var Philip Jonsson het och gjorde åtta mål.

– Han och Jonathan Wiklund gjorde det bra framåt, säger Toni Johansson.

För Aranäs blev det extra hårt eftersom Karlskrona vann mot Helsingborg.

Nu hårdnar det i bottenträsket.

– Vi har det i egna händer. Två matcher återstår. Vi ska vinna båda. Gör vi det får vi kvala - gör vi in te det finns risk för att vi åker ut.

ANNONS

ANNONS