Appelgren bjöd på show - spikade igen

Mikael Appelgren imponerade stort i målet när Sverige krossade Bahrain i VM-premiären. Med en räddningsprocent på 69 var han en gigant mellan stolparna. – Bland det absolut bästa jag gjort, säger Appelgren till Kanal 5 om sin insats.

ANNONS
|

Räddar man sju av tio skott i handboll som målvakt - då har man gjort det riktigt bra. När Sverige spelade VM-premiär mot Bahrain i Paris på fredagskvällen var det just vad Mikael Appelgren gjorde. Den svenska målvakten imponerade stort från första sekund och det dröjde nio minuter och tio sekunder innan den svenska målvakten fick kapitulera för första gången.

När domarna blåste för halvtidsvila hade Sverige bara släppt in fem mål bakåt och Mikael Appelgren hade en räddningsprocent på 69. Efter matchen hyllades Appelgren, som vilade till förmån för Andreas Palicka i den andra halvleken, stort.

"Stor del i segern"

–Det går inte att klaga på någonting. Visst försvaret var bra, men de här fria bollarna han tar är ju inte försvarsspelets förtjänst, utan det är att Appelgren står för en fantastiskt insats. Han har stor del i segern,säger Kanal 5:s expert Ljubomir Vranjes.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det gör att Sverige får en annan trygghet i sitt spel.

Och målvakten själv var också belåten med sin insats. Och han kunde inte komma ihåg när han senast hade en så hög räddningsprocent.

– Det var kanske någon gång när man var väldigt liten, men det här var bland det absolut bästa jag gjort, säger Appelgren till Kanal 5.

"Trodde inte att formen var så här bra"

Nyckeln till den fina matchen menade målvakten var försvarsspelet från laget och att han fick en bra start.

– Det har känts bra i hela uppladdningenmed försvaret och så där. Det var skönt att börja med ett par räddningar. Då får man lite självförtroende.

Och på frågan om vilken form han befinner sig i svarade målvakten:

– Jag trodde inte att formenvar så här bra sedan innan, haha. Jag har känt mig lite trött. Det har varit lite överbelastningsedan OS och så där, haha.

ANNONS