Angela Sundgren har varit med som skolvärd de fem senaste åren. När hon började användes 25 skolor som bostäder till lagen. I år är det rekordmånga – 38 stycken.
Angela Sundgren har varit med som skolvärd de fem senaste åren. När hon började användes 25 skolor som bostäder till lagen. I år är det rekordmånga – 38 stycken.

Angela sköter markservicen

ANNONS
|

Angela Sundgren kommer ut från Partille Cups informationstält på Heden. Hon är ansvarig för alla skolor som används som inkvartering under cupen och har precis fått höra att ett helt lag från Kristianstad har blivit av med sina handbollsskor. De låg på samma ställe och nu är vartenda par borta.

- Då blir det ju svårt att spela handboll. Stackarna, säger hon och låser upp den officiella cup-bilen med ett klick. När något sådant händer får lagen göra en egenanmälan till vår säkerhetsansvarige. Polisen har inte alltid möjlighet att utreda sådana här saker.

Hon är på väg till Katrinelundsgymnasiet, en av de 38 skolor som tjänar som hotell åt alla de lag som tagit sig till Göteborg för handbollscupen. Skolans foajé är full av lag som gör sig redo för avfärd mot Heden. Ropen kastas mellan de hårda skolväggarna. Det är stojigt.

ANNONS

De lag som bor på skolan har redan hunnit få oönskat besök.

- Vi har haft en stöld på femte våningen. Tre killar gick in till en sal där det bor ett lag med tolvåringar. De hotade dem, tog strypgrepp och försvann sen med fem mobiltelefoner, berättar Jesper Ny, skolvärd på Katrinelundsgymnasiet.

Det händer något varje år, även om Partille Cup är mer förskonat mot stölder än storebror Gothia Cup.

- Men det stora hotet mot båda cuperna är inbrotten, säger Jesper Ny, och berättar om hur han en gång konfronterade två personer som inte hörde hemma på skolområdet.

– Det är ofta organiserat som jag upplever det.

Oftast märks det inte att det har varit inbrott förrän efter det har hänt. Men under årets Partille Cup hände något ovanligt. Ett gäng tjuvar ertappades på bar gärning i Kortedala.

- De bröt sig in under invigningen då alla skolor är tomma, men då var polisen i närheten och fick syn på dem när de var på väg ut med famnen full av grejer. Tre greps och den fjärde namngavs senare. Nu hoppas vi bara att de litauiska pojkarna som blev bestulna ska hinna få tillbaka sina saker från polisen innan det är dags att åka hem, säger Angela Sundberg.

ANNONS
ANNONS